Crikveničkim ulicama vraćen stari sjaj

Gundulić, foto

Grad Crikvenica priveo je kraju rekonstrukciju i uređenje Gundulićeve ulice i Ulice Pavla Radića kao vrlo značajnih ulica u samom središtu grada bila je potrebna kako bi se olakšao život stanara, ali i stalnim prolaznicima. Otklonile su se brojne teškoće koje su svakodnevno pratile građane – otežan pješački i automobilski promet, obilno otjecanje oborinskih voda te zastarjelost nekih infrastrukturnih instalacija.

Projekt je vrijedan gotovo 9 milijuna kuna od čega je 700.000,00 kuna sufinancirano iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.

Obnovljen je kolnik i prometno-pješačke površine uz ulicu, sve do ogradnih zidova i zgrada te uređeni kontaktni dijelovi priključnih cesta. Radovi su se proveli tako da se zbog različitih razina pojedinih prilaza kućama, garažama te zgradama poštuje i ostavi prethodno stanje, ali i da se sve to osuvremeni na najbolji mogući stručan te funkcionalan način. Za stalne prolaznike i stanare pogotovo „Gundulićeve“ najvažnija stavka bilo je rješavanje oborinskih voda, koje su ih mučile tijekom kišnih zimskim mjeseci te im onemogućavale prilaz vlastitim domovima. Tako je na najsuvremeniji i sofisticiraniji način kako bi se pomoglo građanima odlučeno je kako će odvodnja svih oborinskih voda bit će priključena na kolektor u Vinodolskoj ulici.

Osim infrastrukturnog napretka, kako bi se upotpunila cijela obnova obnovljen je i potporni zid nasuprot Vatrogasnog doma, što je pridonijelo sigurnijem prometovanju Gundulićevom i Vinodolskom ulicom te većoj sigurnosti pješaka.