Dan Grada Kraljevice

Povodom sv. Nikole, zaštitnika Grada Kraljevice održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kraljevice.

vlcsnap-2019-12-09-14h23m02s227

Uzvanicima se obratio gradonačelnik Dalibor Čandrlić koji je predstavio najvažnije projekte u 2019. godini i one koji predstoje u budućnosti za koje je istaknuo kako zbog malog proračuna Grad Kraljevica radi u sinergiji s Primorsko-goranskom županijom, ministarstvima i EU fondovima.

 

U ime Primorsko-goranske županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Petar Mamula koji je istaknuo važan projekt obnove dvorca Frankopan te je podsjetio kako je u Kraljevicu stigao veliki projekt, brod Galeb.

U ime gostiju čestitke su uputili ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković i saborski zastupnik Tomislav Klarić.
Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice i godišnje nagrade Grada Kraljevice, nagrada Grada Kraljevice za životno djelo i povelja počasne građanke Grada Kraljevice, a nagrađeni su i učenici za ostvareni uspjeh u školskoj godini 2018/19.

Drago Marušić dobitnik je Nagrade Grada Kraljevice za životno djelo, a zaslužio ju je dugogodišnjem nesebičnim humanitarnim radom i organizacijom akcija darivanja krvi, promicanjem plemenitosti davanja kod novih naraštaja te doprinosom razvoju sporta, društvenog života i promocijom Grada Kraljevice.