Dan otvorenih vrata policije održan na Korzu

Policijski službenici i njihova vozila jutros su zauzeli Korzo, srećom samo zbog Dana otvorenih vrata Policijske uprave primorsko – goranske u sklopu kampanje Postani policajac/policajka.

-” Ova kampanja postani policajac koja se provodi, usmjerena je na ciljanu mlađu populaciju iz jednostavnih razloga. Dakle i naš poziv kao i svi drugi pozivi jednostavno proživljava flukatciju kadrova, prirodne odljeve i potrebe za zanavljanjem kadrova, rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave primorsko goranske Tomislav Dizdar.

Ovakve akcije jedan su od načina da se mladima približi policijski posao. Kako izgleda jedan policijski dan ispričao nam je je Sanjin Iskra iz Jedinice specijalne i interventne policije PU primorsko goranske.

-”U policiji sam nepunih 4 godine i evo u interventnoj sam oko 3 mjeseca. Naš posao izgleda ovako – radimo po 12 sati. U tom vremenu imamo svakodnevno treniranje. Vozimo se, sprječavamo kaznena djela, sprječavamo prekršaje.

Zainteresirani građani na Korzu su imali priliku upoznati vozila, tehniku i drugu opremu koju svakodnevno koriste policijski službenici.

Predstavljen je i Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ policajka kao i Program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja.