Dan sjećanja: Rijeka u mislima s Vukovarom i Škabrnjom

Riječani su bez velikih okupljanja odali počast žrtvama tragedije u Vukovaru i Škabrnji. U Vukovarskoj ulici zapaljeno je stotine svijeća, Armada je priredila spektakularnu bakljadu na Mostu hrvatskih branitelja. 

vlcsnap-2020-11-18-16h15m45s624

 

Poštujući epidemiološke mjere ,bez velikog okupljanja i mimohoda Riječani su odali počast Vukovaru i Škabrnji. Vukovarsku ulicu u Rijeci obasjale su jučer stotine svijeća.

I ove godine nije izostao spektakl Armade koja je na svoj način na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje . Zapalili su 29 baklji u spomen na 29 godina koliko je prošlo od tragedije Vukovara i Škabrnje. Iako radi epidemiološke situacije ove godine nije bilo organiziranog mimohoda, bakljadi je prethodila misa u Veloj Crikvi za sve poginule branitelje.

Još jučer diljem Hrvatske počelo je obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata I Dana sjećanja na žrtvu Vukovara I Škabrnje.

Braniteljske udruge , te predstavnici Primorsko-goranske županije I Grada Rijeke danas su vijence su položili na Mostu hrvatskih branitelja te u  Aleji poginulih branitelja na Gradskom groblju na Drenovi.