Danas 29 novooboljelih, pridržavajte se mjera Stožera

Danas je zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze korona virusom u Hrvatskoj, ukupno je 235 oboljelih. U Hrvatskoj niz je izvanrednih mjera, pridržavajte ih se, apeliraju iz Stožera Civilne zaštite. 

connection-4884862_1920

U Hrvatskoje je ukupno 235 osoba zaraženih korona virusom. Od jučer u 16 sati zabilježeno je 29 novih slučajeva, objavio je danas Stožer civilne zaštite.

Stožer je sinoć donio Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama. trgovima i drugim javnim mjestima. Policija ja na terenu i poziva građane da se vrate kućama.

Ukinute su međugradske linije za vlakove i autobuse. Brojni gradovi,među njima i Rijeka ukinuli su javni gradski i međugradski prijevoz. Ukinuta je naplata parkirališta.

Od danas na snazi je i kraće radno vrijeme trgovina s prehranom i ostalih trgovina kojima je dopušteno raditi.Radno vrijeme je od 8 do 17 sati, stoji u odluci Stožera.

Stožer apelira ostanite kod kuće, izlazak van je dozvoljen, ali bez okupljanja. Dozvoljen je boravak pet osoba na jednom mjestu. Uz razdaljinu od dva metra.