Danas ne možete biti na rukovodećoj poziciji bez ekonomskih znanja

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci održan je inicijalni sastanak Gospodarskog savjeta Ekonomskog fakulteta u Rijeci koji okuplja predstavnike javnih tijela i članove uprave Fakulteta.

Dekan fakulteta, prof. dr. sc. Saša Drezgić istaknuo je da je cilj zajedno definirati društveno-ekonomske izazove u društvu te stvaranjem jačeg entiteta, kroz suradnju predstavnika realnog sektora, regionalnih tijela i akademske zajednice, pristupiti njihovom zajedničkom rješavanju. Primjenjivost rezultata dugoročno bi doprinijela definiranju smjera razvoja tijela javnog sektora, ali i prilagođenijim nastavnim programima i edukacijama.

Fakultet, koji kroz svoju misiju i viziju, deklarativno navodi orijentiranost poduzetništvu i društvenoj odgovornosti kao i želju za uspostavljanjem partnerstva u ostvarivanju održivog društva, već se može se pohvaliti velikim brojem projekata, od komercijalnih, znanstvenih i istraživačkih, pa sve do regionalnih i velikih europskih projekata kao i značajnim brojem poslijediplomskih studija, koji već godinama bilježe veliki interes od strane potencijalnih polaznika.

Kvalitativan pokazatelj nastavnih programa koje provodi Fakultet je i uspješno proveden EFMD reakreditacijski proces zahvaljujući kojemu se Ekonomski fakultet u Rijeci četvrtu godinu za redom nalazi u društvu 10% najprestižnijih Fakulteta na svijetu.

Uprava Fakulteta nakon prezentacije aktivnosti izrazila je želju za jačom sinergijom s gospodarstvom i stavila se na raspolaganje za osluškivanje njihovih potreba te formiranje zajedničkih inicijativa.

Prvi put akademska zajednica govori našim jezikom“ prvotna je bila reakcija sudionika sastanka, koji su istaknuli zadovoljstvo novoosnovanim savjetom, zamišljenim kao konkretno tijelo s konkretnim akcijama koje zajedno stvarna nove kapacitete za društvo u kojem djeluje.

Danas ne možete biti na rukovodećoj poziciji bez ekonomskih znanja“ istaknuo je Denis Vukorepa, direktor Lučke uprave Rijeka i navodeći važnost umrežavanja s Fakultetom i po pitanju provođenja programa cjeloživotnog obrazovanja, treninga, personaliziranih programa i projekata.

U novi Gospodarski savjet Ekonomskog fakulteta u Rijeci uključeni su prof. dr. sc. Saša Drezgić, dekan Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Vesna Buterin, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i poslovanjem, doc. dr. sc. Ivan Gržeta, prodekan za upravljanje kvalitetu i studentska pitanja, Andrej Franulović (Carinska uprava PU Rijeka), Ankica Kruljac (Novi list), Denis Buterin (Porezna uprava Rijeka), Željko Mandarić (Adria Oil), Zvonimir Savić (HGK) i Denis Vukorepa (Lučka uprava Rijeka).