Daniel Štefulj: Debi u mladoj reprezentaciji za mene nije mogao biti bolji

STEFULJ REPREZENTACIJA

Daniel Štefulj najbolji je primjer da se upornost i pošten pristup isplate. Nakon što je stigao u redove juniora Rijeke i odmah skrenuo pozornost na sebe, mladi nogometaš odradio je zatim nekoliko posudba na kojima je stekao potrebno iskustvo. Stigao je zatim poziv za povratak u Rijeku, Daniel je izborio mjesto u prvoj momčadi, a sad je kao točka na “i” stigao debi za mladu reprezentaciju Hrvatske (U-21).

– Bio sam presretan kad sam dobio poziv da se priključim reprezentaciji. Stigao je kasno navečer, drugi dan sam otišao napraviti potrebno testiranje za koronu i odmah se priključio ekipi, rekao je Daniel Štefulj.

Danielu je za utakmicu protiv Litve dobio pretpoziv, ali nakon što je Borna Sosa na utakmici protiv Škotske zaradio crveni karton, te je ujedno nekoliko igrača otpalo zbog korona virusa, igraču Rijeke ne samo da je aktiviran pretpoziv već je dobio priliku igrati od prve minute.

– S izbornikom Igorom Bišćanom sam radio neko vrijeme dok je bio na klupi Rijeke. Večer prije kada smo pripremali taktiku i kad sam vidio da sam u prvoj ekipi, nitko sretniji od mene, ustvrdio je Štefulj.

Debi nije mogao bolje proći. Iako Hrvatska uoči posljednjeg kola nije ovisila samo o sebi, uz uvjerljivu pobjedu protiv Litve (7:0) poklopili su se i drugi rezultati u skupini i izabranici Igora Bišćana izborili su plasman na EURO.

– Debi za mene nije mogao biti bolji. Uvjerljivo smo pobijedili Litvu i izborili 7:0 odlazak na EURO. Nismo odmah slavili jer smo čekali ishode drugih utakmica. Zadovoljan sam nastupom, vidjet ćemo što će biti dalje, ustvrdio je Štefulj.

– Bilo bi lijepo otići na EURO, predstavljati svoj zemlju na tako jednom velikom natjecanju. Ali vidjet ćemo, ima dosta vremena do natjecanja, naravno odluka je na izborniku, ustvrdio je Štefulj koji se nakon reprezentacije priključio odmah treninzima Rijeke.

Bijele u narednom periodu očekuje paklen ritam, a prvo je na redu gostovanje kod Napolija u četvrtak 26. studenog.

– Počeli smo se sad polako skupljati, čeka nas puno utakmica u malo vremena i neće biti lako. Moramo stisnuti zube, maksimalno odigrati i pokušati sa što više pobjeda dočekati zimsku pauzu, zaključio je Daniel Štefulj.