Davor Kus novi je sportski direktor KK Kvarner 2010

Osim u igračkom pogledu, košarkaši Kvarnera sve se više pojačavaju i u organizaciji rada kluba. Dokaz tome najnoviji je angažman riječke košarkaške legende Davora Kusa na poziciju sportskog direktora.Kus se igrački afirmirao upravo u Kvarneru krajem 90-ih, a fotelja prvog čovjeka struke bit će mu prvi posao u riječkoj košarci nakon igračkog umirovljenja.

-“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam se vratio u svoj klub i što sam dobio šansu postati sportskim direktorom Kvarnera u kojem sam i počeo svoju karijeru. Veseli me što dolazim u sređen i ambiciozan klub s jasno postavljenim ciljevima. Smatram da uz takvo vodstvo i aktivno sudjelovanje Grada možemo ostvariti sve ciljeve, kao i neke dugoročne planove. Ono što nas interesira je uspješan završetak sezone i plasman u Premijer ligu, što mislim da je za grad kao Rijeku neka stvar koja mora biti normalna , rekao je na predstavljanju Davor Kus.

Ciljevi su, s obzirom na sastav ekipe i posloženu logistiku, opravdano visoki.Već prvoga radnog dana Kusa je dočekao kadrovski izazov, hitno traženje zamjene za izvrsnog Amerikanca Courtneya Fellsa.