Davor Vukobrat, dugogodišnji ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu odlazi u mirovinu

Nova ravnateljica je dosadašnja zamjenica, Senka Kajčić

Ravnateljstvo KBC-a Rijeka priredilo je prijam za dugogodišnjeg ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Davora Vukobrata, dr. med., koji odlazi u mirovinu i novu ravnateljicu Senku Kajčić, dr. med., dosadašnju zamjenica ravnatelja i voditeljicu medicinske djelatnosti.

Zahvalivši se dr. Vukobratu na predanom radu, odgoju stručnjaka i osiguranju potrebne infrastrukture, ravnatelj KBC-a prof. dr. Alen Ružić naglasio je važnost dobre organizacije hitne medicine za sigurnost pacijenata i njihovih života, podsjetivši da u turističkoj sezoni kroz hitni prijam KBC-a prođe i više od 300 pacijenata dnevno.

Pročelnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KBC-a, prim. dr. sc. Martina Pavletić, potvrdila je odličnu dugogodišnju suradnju sa Zavodom dodajući da imamo zaista odličnu hitnu medicinu, podsjetivši da KBC Rijeka ima 19 specijalista hitne medicine i 16 specijalizanata te je trajni centar za edukaciju ne samo za Primorsko-goransku županiju.

Nova čelnica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ dr. Senka Kajčić zahvalila se na čestitkama, ali i podsjetila da je upravo u KBC-u specijalizirala hitnu medicinu, dobro upoznala našu ustanovu što značajno pomaže u radu i dosadašnjoj kao i budućoj suradnji.

Senka Kajčić  je najbolje rješenje za moju nasljednicu jer je prepoznata kao ekspert za hitnu medicinu na razinu Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore“ – istaknuo je dr. Davor Vukobrat koji je na kraju svima zahvalio, podsjetivši da je cijelu karijeru radio kao „hitnjak“, a 2011. došao je i za ravnatelja Zavoda kad je krenula reforma sustava hitne medicine u nas. Vukobrat je naglasio da je cijelog mandata tražio da Zavod radi najbolje što može, a posebno je izrazio zadovoljstvo suradnjom s KBC-om za koju je uvjeren da će se i nastaviti.