Direktor riječke tvrtke osumnjičen za pronevjeru veću od tri milijuna kuna

calculator-385506_1920

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, kao odgovorna osoba riječke tvrtke, u razdoblju od kolovoza 2017. pa do ožujka 2019. godine, nije za poslovanje iste obračunao i prijavio porez. Također je u razdoblju od svibnja do kraja 2018. godine s računa tvrtke podizao novčana sredstva koja je koristio za osobne potrebe.

Time je počinio dva kaznena djela utaja poreza ili carine, kao i djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Pritom je materijalno oštetio Državni proračun Republike Hrvatske za više od 3. 700 000 kuna.

Po završetku istraživanja, 37-godišnjak je za navedena kaznena djela prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga prijavljena je i spomenuta riječka tvrtka.