Djeca iz Ukrajine ljetuju u Novom Vinodolskom

Grupa od 30-ero djece raseljene iz Ukrajine boravi u Ljetnom kampu u Novom Vinodolskom. Riječ je o djeci koja su smještena na području Primorsko goranske županije i dolaze iz Rijeke, Viškova, Kostrene, Bakra, Fužina i Vrbovskog. Uz njih u kampu boravi i 13-ero djece smještenih u kolektivnom smještaju u Gospiću, s kojima je u pratnji i jedna volonterka te mama iz Ukrajine.

Ljetni kamp je organiziralo Društvo Crvenog križa Primorsko goranske županije. Za djecu su pripremljene brojne aktivnosti , radionicu će održati predstavnici GSS stanice Rijeka, volonteri iz udruge Aquanaut demonstirat će ronjenje i povesti djecu na probni zaron. Klaun Marko će voditi radionicu pečenja palačinki, dio aktivnosti s djecom je provodi i studentica iz Ukrajine koja se trenutno nalazi na Erasmus razmjeni u Rijeci…

Voditelji kampa su djelatnici i volonteri DCK PGŽ, među kojima je i prevoditeljica (Ukrajinka koja već više godina živi u Rijeci).Kamp je za svu djecu besplatan i troškove u cjelosti pokriva DCK PGŽ.