Djeca talentima grade knjižnicu u Petrinji: Promocija knjige MALI ALI VELIKI u Rijeci

U srijedu 1. veljače u 18 sati održat će se predstavljanje humanitarne knjige MALI ALI VELIKI u Tower centru. Knjiga je sastavljena od dječjih crteža, pjesama, priča i promišljanja o talentima i kruna je dvogodišnjeg projekta čiji je cilj bio potaknuti djecu da svoje talente povežu s konkretnim djelovanjem.

Sav prihod za knjigu donira se potresom razrušenoj knjižnici u Petrinji koja će iznos upotrijebiti za obnovu svog dječjeg odjela.

Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja stradala je prije dvije godine u razornom potresu. Tlo se zatreslo i za sobom ostavilo kaos iz kojeg su djelatnici uspjeli stvoriti nešto novo, nešto hvalevrijedno, nešto dobro – vratiti svojim sugrađanima knjižnicu. Iz ruševne zgrade koja je dobila crvenu oznaku izvukli su dokumentaciju i građu te postali prva kulturna institucija koja je nakon potresa otvorila svoja vrata. I ne radi se o bilo kakvim vratima. Petrinjska je knjižnica postala prva kontejnerska knjižnica u Hrvatskoj i nastavila je svoj rad zahvaljujući predanosti i ljubavi svojih djelatnika. Ovom knjigom podupiru se njihova nastojanja i pomaže u obnovi njihovog odjela za djecu i mladež jer kako su sami napisali: Petrinja je Knjižnica, Knjižnica je Petrinja, a grad bez knjižnice nije grad!

.Knjigu je stvaralo 59 djece, a posebnu čaroliju knjizi je dala izuzetno talentirana Ana Kušić, učenica srednje škole za primijenjenu umjetnost i dizajn koja je ilustrirala naslovnicu.

Tiskano izdanje humanitarne knjige Mali ali veliki može se nabaviti na promocijama i web stranici projekta paresia.hr/mali-ali-veliki gdje svi zainteresirani također mogu nabaviti i e – knjigu MALI ALI VELIKI te pronaći sve informacije o događajima koji su organizirani.