Dječja kirurginja Ana Bosak Veršić u Izvršnom odboru Svjetskog udruženja jednodnevne kirurgije

Dječja kirurginja KBC-a Rijeka i predsjednica Hrvatskog društva za jednodnevnu kirurgiju Hrvatskog liječničkog zbora, doc. dr. sc. Ana Bosak Veršić, dr. med., sudjelovala je na 15. Svjetskom kongresu jednodnevne kirurgije (15th IAAS Congress) što je od 13. do 15. svibnja 2024. održan u Oslu. Posebno valja istaknuti da je izabrana u izvršni odbor Svjetskog udruženja jednodnevne kirurgije (IAAS) koji čini svega 12 članova izabranih iz članstva Generalne skupštine. Ovaj prestižni izbor potvrda je njezine stručnosti i doprinosa u ovom području medicine.

Dr. Bosak Veršić je, uz abdominalnog kirurga dr. sc. Josipa Bakovića, dr. med. iz Kliničke bolnice Dubrava, predstavljala Hrvatsku u Generalnoj skupštini IAAS-a te je kao pozvana predavačica govorila o jednodnevnoj dječjoj urologiji.

U glavnom norveškom gradu tijekom tri dana kongresa više od 700 liječnika iz cijeloga svijeta razmjenjivalo je iskustva o kirurškim intervencijama dovoljno sigurnim da ne zahtijevaju dugotrajan oporavak u bolničkim uvjetima.

U cilju daljnje razmjene znanja i unapređenja prakse jednodnevne kirurgije u Hrvatskoj, u rujnu ove godine Hrvatsko društvo za jednodnevnu kirurgiju organizirat će 3. nacionalni kongres jednodnevne kirurgije koji će biti održan u Opatiji.