Dječja mašta i kreativnost u subotu vladaju Korzom

1_djecja_povorka_valter_stojsic_0

Dječja mašta i kreativnost u subotu vladaju Korzom

 

Dječja karnevalska povorka veoma je bitna za naše najmlađe, jer se taj dan svi maškaraju i ponosno pokazuju svoju maštu i kreativnost dok šetaju nikad šarenijim riječkim Korzom. Djeca su naša budućnost i budućnost Riječkog karnevala.

 

Predstavnik Botela Marina Andrej Kušeta najavio je brojna maškarana događanja koja nas očekuju Botelu Marina. Svaki petak pleše se na Maškaranoj palubi, a već ovu subotu očekuje nas Humanitarna 8. Noć Krinolina na brodu Marina i sav prihod namijenjen je Sigurnoj kući Rijeka. Nedjelja je dan rezerviran za djecu te od 16 do 18 sati sve maškarice pozvane su na Ples pod maskama na Botel Marina.

 

Dječju karnevalsku povorku najavila je Ines Boban – Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke. Vesela povorka malih maškarica započinje u  subotu, 8. veljače u 13 sati, a očekuje se više od 5200 sudionika u 70 karnevalskih grupa vrtića i osnovnoškolske dobi. Uz samu povorku, plesa i pjesme sigurno neće nedostajati te će nas prije početka povorke zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će nam se Prve riječke mažoretkinje. Kao i svake godine, povorka će početi od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export DelteKroz program Dječje karnevalske povorke pratit će nas voditelji na pet pozornica duž trase- na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Davor Jurkotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice zabavljat će nas Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić te u zgradi Export Delte Valerio Benčić – Vale. Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati povorci, a želite se maskirati, imat će te priliku za oslikavanje lica na nekoliko punktova u gradu. Svi oni koji neće moći taj dan doći na Korzo, mališane mogu pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri i na mrežnim stranicama Riječkog karnevala.

 

Ines Boban – Štiglić najavila je i ostale programe Riječkog karnevala koji slijede. Petkom plešemo u Pašcu na Maškaranim tancima od 21 sat, a subotom od 20 sati u Domu Zamet na Pusnim tancima. Kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja sa sjajnim programima tijekom Karnevala i već u četvrtak očekuje nas koncert Les Vents Francais. Nezaobilazni Dani smijeha u Karnevalu, u organizaciji Aplauza, pripremaju još dvije izvrsne komedije, a prva koja slijedi je 19. veljače pod nazivom Muškarci.hr. Sve predstave održavaju se u HKD-u na Sušaku. Najmlađi će plesati na Dječjem balu pod maskama 15. veljače u MO Škurinjska draga i ponovo 22. veljače u prostorijama MO Kozala.

 

Iva Sušlić iz agencije Promocija najavila je što nas sve ove godine očekuje na pozornici  u Export Delti, gdje se održavaju Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom. Prva karnevalska zabava zakazana je za subotu, 8.veljače, kada na pozornicu dolazi popularni Jole. Već idući tjedan, 14. veljače, Prljavo kazalište razveselit će sve zaljubljene, nakon čega slijedi već tradicionalni Carnival DJ Session 2020. Ove godine, 15. veljače, s nama će rasplesati podij do ranih jutarnjih sati Caoi de Barra iz Galwaya, Slam iz UK, Lemon i Mark Ash, Adoo, Ana Antonova i Marce. Vikend pred veliku završnicu karnevala, atmosferu će dizati Koktelsi u petak, dok će grupa Vigor i Vesna Pisarović osvojit srca maškarane publike u subotu. Na sam dan Međunarodne povorke 23. veljače održat će se velika završna karnevalska zabava. Svi programi počinju u 21 sat. Ulaz na Carnival DJ Session, Koktelse i završnu maškaranu zabavu je besplatan, a ulaznice za koncerte Jole (35 kn pretprodaja / 50 kn na dan koncerta), Prljavo kazalište (50 kn pretprodaja / 70 kn na dan koncerta) i koncert grupe Vigor i Vesna Pisarović (40 kn pretprodaja / 60 kn na dan koncerta) mogu se kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu ili na ulazu u Export Deltu na dan koncerta. Ovogodišnja novost za sve maškarane grupe veće od deset članova je da se karte za koncert na kojem će nastupati poznati pjevač Jole mogu kupiti po cijeni od 30 kn, uz prethodnu najavu, zaključno do 7. veljače.

 

 

O B A V I J E S T

o preusmjeravanju prometa i zabrani parkiranja

u subotu 8. veljače 2020. godine

 

Zabrana i preusmjeravanje prometa

Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke dana 8.2.2020. godine u vremenu od 12:30 do 18:00 sati zabranjuje se prometovanje svim vozilima ulicom Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, I. Henckea, Ivana Zajca, Wenzelovom i Ribarskom ulicom. Promet će se preusmjeriti na raspoloživi dio cestovne mreže.

 

Zabrana parkiranja

Parkiranje vozila bit će zabranjeno na slijedećim lokacijama:

  • Grobnička riva od 00,00 do 24,00 sata;

  • Putnička obala (središnji dio) od 00,00 do 18,00 sati;

  • Parkiralište „Delta“ od 00,00 do 18,00 sati

  • Zadarska ulica, Splitska, Zanonova i Ulica Riva (od Trga Žabica do raskrižja s Ulicom I. Henckea) od 6,00 do 18,00 sati.

Molimo vozače da na mjestima zabrane parkiranje uklone svoja vozila do subote 8.2.2020. godine najkasnije do 06:00 sati. Po isteku tog vremena vozila će se ukloniti paukom na parkiralište Delta. Ukoliko se parkiralište Delta popuni informacija o lokaciji na koju su premještena vozila može se dobiti u postaji Prometne policije na tel: ++ 385 (0)51 335-521.

 

Gradski autobusi zaustavljat će se na svim redovnim gradskim stajalištima izuzev u zoni zabrane prometa.

Ukrcaj odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija u vremenu od 12:00 do 18:00 sati obavljat će se na terminalu prigradskog prometa Delta.

Na privremenoj trasi linija autobusi će se zaustavljati na stajalištima u Ulici N. Tesle i F. la Guardia.

 

Taxi stajališta

U vrijeme zabrane prometa taxi stajalište na Jelačićevom trgu, Putničkom terminalu i Žabici neće biti u funkciji, a taxi stajalište iz Ulice Riva privremeno će se premjestiti u Trpimirovu ulicu, na sjeverni prometni trak rezerviran za vozila javnog prijevoza.

 

Turistička zajednica grada Rijeke