Dodijeljene nagrade Grada Rijeke “Ambasadori odgoja i obrazovanja”

Godišnju nagradu Ambasadori odgoja i obrazovanja Grad Rijeka dodijelio je po četvrti put. Ovogodišnje ambasadorice su Martina Mašić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Kantrida, Nela Dundović, odgajateljica iz Dječjeg vrtića More te Nada Kegalj, psihologinja iz Osnovne škole Podmurvice. ” Ja uvijek tvrdim da radim najljepši posao na svijetu, ja ga ni se smatram poslom a uz to me još i plaćaju, jako sam zadovoljna s radom u školi. “ – rekla je Nada Kegalj.

Najveći izazov Nadi Kegalj predstavlja rad s darovitom djecom, dok učiteljima preporuča uvođenje više igre i zabave u nastavu, što je odavno usvojila druga ambasodorica, učiteljica razredne nastave Martina Mašić. ” Misle neki da je možda učiteljski posao lak, nije, težak je i odgovoran. Mi zajedno s roditeljima djece imamo najveću odgovornost. Osim što ih učimo čitati i pisati, račaunati, moramo od njih stvoriti dobre ljude. “

A taj posao započinju odagajatelji u vrtićima. Neli Dundović iz Dječjeg vrtića more, najveća je nagrada dječji osmijeh, no ističe kako se pristup u radu s djecom s vremenom mijenja. ” Sama djeca su zahtjevnija, imaju veću širinu, znanja, dostupnost svih materijala. Jako je teško odgajati djecu dana, puno teže nego prije.”

Ovogodišnje dobitnice posebno se istaknule u odgojno-obrazovnom radu, sve tri s djecom provode niz dodatnih aktivnosti, pri čemu je važno i njihovo cjeloživotno usavršavanje. Uz pisano priznanje, ovogodišnje riječke ambasadorice nagrađene su i novčanom nagradom u iznosu od 930 eura.