Dodjela nagrade Suncokret hrvatskog turizma održat će se u Opatiji krajem veljače

Zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima je primila Dijanu Katicu i Kristinu Babić, predstavnice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, koje su najavile ovogodišnje izdanje Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu i nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“.

Potaknuti činjenicom da je najveći broj nagrada prošle godine stigao upravo u Primorsko-goransku županiju, ovogodišnja dodjela nagrada održat će se 28. veljače u Opatiji.

Zamjenica župana Medarić zahvalila je gošćama na predstavljanju programa i najavila kako će Primorsko-goranska županija s Turističkom zajednicom Kvarnera podržati događanje, u skladu s vlastitim nastojanjima za jačanjem i promocijom ruralnih područja naše regije.

Gošće su istaknule da u 2023. godini Udruga obilježava 25 godina djelovanja, a nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ bit će dodijeljene deseti put zaredom.

Međunarodni kongres o ruralnom turizmu otkriva svijetu sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače, događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i što je najvažnije stvara nove proizvode ruralnog turizma.