Dovršena rekonstrukcija i dogradnja luke u Puntu u čiju je obnovu uloženo preko 12 milijuna kuna

vlcsnap-2020-09-05-14h54m21s959

Rekonstrukcija i dogradnja luke u Puntu na lokaciji Punćale, projekt u čiju je realizaciju Županijska lučka uprava Krk zajedno s Općinom Punat te Primorsko-goranskom županijom uložila preko 12 milijuna kuna, najveći je infrastrukturni otočki projekt u ovoj godini, kojim je obnovljena obala jednog od krčkih turističkih “bisera”.

– Izgrađen je kopneni dio, lukobran u dužini od skoro 90 metara i 40 metara kopnenog dijela. Dobivena je sigurnost luke i nova sidrišta – rekao je ravnatelj ŽLU Krk, Goran Lajnert.

Obnovom lukobrana, naglašena je njegova autentičnost.

– Zadržane su stare, tradicionalne, kamene bitve na nasipanom dijelu. Lukobran je napravljen po najmodernijim standardima. Ugrađeni su električni ormarići, struja i voda te je restauriran svjetionik koji radi punom snagom i lijepo ga je opet vidjeti na svom mjestu i u funkciji – dodao je Lajnert.

No realizacijom projekta, radovi na obalnom području u Puntu niti izbliza nisu završeni.

– Ostaje nam uređenje i dogradnja ostatka lučkog područja kao i svih prostora koji graniče s lučkim područjem, a to su šetnice, parkovi, nerazvrstane ceste – kazao je načelnik Općine Punat Marinko Žic.

Rekonstrukcijom i dogradnjom luke poboljšali smo našu konkurentnost na turističkom tržištu. Cilj nam je urediti mjesto, privući nove turiste, novu nišu. Mi smo ipak Punat, poznati po nautičkom turizmu, i uvijek bili okrenuti moru – istaknuo je Žic.

Unatoč korona krizi radovi su dovršeni u ugovorenom roku, a mještanima Punta te njihovim gostima područje koje uključuje i šetnicu, predano je na korištenje još u lipnju.