Državno natjecanje brodomaketara: Najbolja maketa putničkog broda M/B Premuda Zdravka Šiška

Prema mišljenju sudaca najboljom se ove godine pokazala maketa putničkog broda Premuda maketara Zdravka Šiška. Uz njega dvije zlatne medalje osvojio je Roland Vlahović

vlcsnap-2021-07-12-16h10m12s577

 14 maketara seniora s 22 makete u pet kategorija natjecalo se ovog vikenda na 26. državnom natjecanju brodomaketara u Rijeci. Prema mišljenju sudaca najboljom se ove godine pokazala maketa putničkog broda Premuda maketara Zdravka Šiška. Uz njega dvije zlatne medalje osvojio je Roland Vlahović. Sve natjecateljske makete brodica I brodova, zajedno sa još 32 makete izvan konkurencije, izložene su na hrvatskoj ocjenskoj izložbi u izložbenom prostoru Ctk Rijeka.

U svaku od njih uloženo je puno truda I nebrojeno sati strpljivog rada I baš je zato iznimno teško bilo izabrati najbolje.

Iza manifestacije već godinama stoje hrvatska zajednica tehničke kulture, primorsko goranska županja I grad Rijeka.

U kategoriji seniora dodijeljene su tako tri zlatne, osam srebrnih I četiri brončane medalje dok su u juniorskoj kategoriji u konkurenciji 7 maketa dodijeljene dvije brončane medalje.

 

Sve natjecateljske makete brodova te još 32 makete izvan konkurencije, kao i radove polaznika Dječjeg vrtića Rijeka građani mogu pogledati na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova “Rijeka 2021” koja je danas  13. srpnja, do četvrtka, 22. srpnja, otvorena za javnost u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje). Ulaz je slobodan.