Dva photo pointa Riječkog karnevala

IMG_20220119_100334

 

Još jedno peto godišnje doba u Rijeci započelo je Primopredajom ključa grada i maškare, bez obzira na odgodu centralnih događanja Riječkog karnevala, u tjednima koji su pred nama vladat će našim krajem. Riječki karneval i njegova višestoljetna tradicija žive kroz narodne mesopusne običaje i događanja koja obilježavaju karnevalsko vrijeme, a uvijek u srcima karnevalista koji se za karneval spremaju cijelu godinu.

 

 

 

Ove godine šarenilo najveselijeg godišnjeg doba u Rijeci obogaćeno je s dva atraktivna Photo Point-a obučena u karnevalsko ruho. Dekorativne instalacije posvećene Riječkom karnevalu donosit će nam dobro raspoloženje i podsjećati nas na razuzdani duh karnevalske tradicije.

 

U Bazarigovom prolazu ispred Gradske ure, jednog od najpoznatijih riječkih simbola koji krasi i logo Riječkog karnevala, nalazi se dekorativna instalacija sačinjena od četiri osvijetljena „izloga“ kojeg su prigodno preuzele šarene i tradicijske maske, prepoznatljivi raznobojni rombovi i motivi Riječkog karnevala. Kroz poznati slogan i zanimljive detalje „Riječka karnevalska štorija“ predstavlja tradicionalne manifestacije Riječkog karnevala te odaje počast bogatoj povijesti karnevalskih užanci našeg kraja.

 

Na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske nalazi se otkačena „Karnevalska klupica“, najljepša kulisa za karnevalske fotografije koje će u svijet poslati simpatičnu pozivnicu u grad bogate karnevalske tradicije. Šarmantna i razigrana klupica ovjekovječit će mnoge lijepe uspomene na karnevalsko vrijeme, a svako tko se nađe ispod krune Kraljice i klobuka Meštra Riječkog karnevala barem na trenutak postat će protagonistom najzabavnijeg karnevala u Europi, poručuju iz Turističke zajednice Grada Rijeke 

 

 

 

Usprkos nužnim ograničenjima, u iščekivanju novih termina održavanja Dječje i Međunarodne karnevalske povorke, manja će događanja, prigodna dekoracija te dobra volja i inat svih ljudi koji vole Riječki karneval, u nešto više od mjesec dana u Grad donositi radost te još jednom dokazati da je duh Riječkog karnevala neslomljiv.