Dvije Ljetne škole kemije u Rijeci

Tijekom ovoga i idućeg tjedna u Rijeci se održavaju dvije ljetne škole kemije. Ovo je šesta godina zaredom da kraj ljetnih praznika grupa ambicioznih srednjoškolaca, studenata, nastavnika i znanstvenika provodi u riječkim učionicama, predavaonicama i kemijskim laboratorijima. Od prošle godine pokrenuta je i Ljetna škola za studente. 

U srijedu 24. kolovoza u zgradi Odjela za biotehnologiju održat će se Druga ljetna škola  kemije za studente na kojoj se očekuje 15-20 polaznika i traje do nedjelje 28. kolovoza. 

U nedjelju 28. kolovoza do 2. rujna u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi održat će se Šesta ljetna škola kemije za  srednjoškolce na kojoj se očekuje 20-ak polaznika iz cijele Hrvatske.Šesta ljetna škola kemije namijenjena je svim zainteresiranim učenicima iz sva četiri razreda srednjih škola koji žele proširiti znanja iz kemije i razvijati vještine praktičnoga rada u kemijskom laboratoriju. U slučaju većeg broja zainteresiranih, prednost će imati učenici koji su sudjelovali na natjecanjima iz kemije i ostvarili zapažene rezultate.Organizatori Šeste ljetne škole kemije su Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Institut Ruđer Bošković i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa. Voditelji aktivnosti na Šestoj ljetnoj školi kemije bit će doc. dr. sc. Tomislav Portada (Institut Ruđer Bošković), Goran Gotlibović, prof. i Jasmin Poljak, dipl. ing. (Prirodoslovna i grafička škola Rijeka).