Dvorana zamet otvara se u rujnu

Građevinski radovi na Dvorani Zamet su pri kraju, a u tijeku su obrtnički

Građevinski radovi na Dvorani Zamet su pri kraju, a u tijeku su obrtnički

Većina dizalica, miješalica i kamiona otišla je sa Zameta na druga gradilišta. Građevinski radovi na Dvorani Zamet su pri kraju, a u tijeku su obrtnički. Parket je već postavljen, koševi se montiraju.
– Ovoga trenutka se na objektu nalazi 200-tinjak ljudi različitih struka, gotovo 30-tak tvrtki iz okolice grada i Rijeke u punom jeku su završni radovi – rekao je direktor Rijeka sporta, Zlatan Hreljac.
U to spada i postavljanje teleskopskih tribina na kojima će sjediti najviše 2 300 gledatelja. Sve bi tako trebalo biti spremno za tehnički pregled sredinom kolovoza nakon kojeg će dvorana početi i primati prve sportaše. No, dvorana je samo dio budućeg centra Zamet. Objekt ima javnu garažu, javni trg, prostore Mjesnog odbora, prostor za manje sportove, knjižnicu i ostale komercijalne prostore.
Cijena objekata koji će zasigurno promijeniti navike stanovnika zapadnog dijela grada je – oko 22 milijuna eura. Taj novac osigurat će brojnim klubovima mjesto za treniranje i igranje utakmica i to već sljedeće sezonu.
– Dvorana daje sportašima jednu mogućnost, a to je da istovremeno mogu trenirati dvije ekipe, neovisno u istom terminu – dodaje Hreljac.
Rukometni klub Zamet tako će napokon dobiti svoj dom, ali i veliki broj ostalih klubova. No, osim sportske, dvorana će imati i druge namjene. Zamet će primjerice biti mjesto mnogobrojnih koncerata i ostalih zabavnih događanja pa se posebna pažnja prilikom gradnje posvetila akustici. Tako će Dvorana Mladosti izgrađena 1973. godine uskoro dobiti dostojnu konkurenciju i zamjenu.