Ekskluzivna promocija Air badmintona na Platku

AirBadminton

Treći vikend “Festivala sportske rekreacije Platak 2021” donosi ekskluzivu na omiljeno izletište. Pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, već sedmu godinu za redom organizira Festival sportske rekreacije Primorsko – goranske županije, organizirao je doista raznovrsna događanja, a ove subote će donijeti i jedan poseban doživljaj. No, krenimo redom.

 

Sve počinje u subotu, 19. lipnja u 10 sati kada će započeti program “Roditelji i djeca u prirodi”, u suradnji sa Savezom školskih sportskih društava PGŽ, u kojem će se obitelji i svi zainteresirani kretati u prirodi i to rutom Platak – Radeševo – Platak, srednje zahtjevnom stazom i s predviđeniom trajanjem od oko 2,5 sata hoda.

 

U istro vrijeme započet će i “3. Cup Platka”, sportsko rekreativni turnir u crossmintonu, popularnoj sportskoj disciplini koja ima veliki broj poklonika. Turnir će se igrati prema pravilima HCS-a, a ono što treba posebno naglasiti je da će se turnir održati u pojedinačnoj katogoriji za žene i muškarce te da se očekuje dolazak najboljih hrvatskih igračica koje će ovom prilikom i prezentirati ovu popularnu i lijepu igru na otvorenom.

 

U 10 sati započet će i ekskluzivna promocija “AIR BADMINTON – The New Outdoor Game”, nove sportske discipline koja doživljava veliku svjetsku ekspanziju. Radi se o atraktivnoj igri na otvorenom, a po prvi put na ovim prostorima zaigrat će se u nedjelju. I to na Platku, u suradnji sa Hrvatskim badminton savezom. Badminton, koji je dosad bio “rezerviran za zatvorene prostore” sada je, modificiran (loptica prilagođena vanjskim uvjetima…) izašao na otvoreno. I izuzetno je atraktivan. Uostalom, evo zašto se baviti ovim sportom: https://www.youtube.com/watch?v=iCJRspdu56s&t=6s.

 

Subotu bogatu programom nadopunit će i nedjeljni program jer se u suradnji sa KŠR Gorovo priprema Decathlon zona, poligon pun brojnih zabavnih i sportskih aktinosti za sve generacije. Program također započinje u 10 sati, a dobra zabava na svježem zraku zajamčena.

 

Puno je razloga za biti na Platku i ovog vikenda. Nemojte izostati.