Civilno društvo

S formalnim radom udruga Ri Rock započinje 2006. godine, od kada putem prepoznatih kulturnih i društvenih aktivnosti, manifestacija, festivala, glazbenih radionica, projekata te permanentnih programa nastoji pružiti alternativu konzumerističkoj kulturi te time zadovoljiti potrebe i interese mladih, omogućiti im osobnu afirmaciju, integraciju te potaknuti njihovu uključenost u urbanu glazbenu kulturu grada Rijeke i okolice.
Uz „Ri Rock" festival,najstarije glazbeno - kulturne manifestacije tog tipa na području Republike Hrvatske, koja se tradicionalno održava se u gradu Rijeci od 1979. godine, udruga je kroz godine organizirala brojne projekte i glazbeno kulturne manifestacije.

Udruga Ri Rock sudjelovala je u nastajanju pjesme “Riječki Božić” , koja je nastala  inicijalno za potrebe održavanja školske priredbe Centra za odgoj i obrazovanje u Rijeci, no kako je svoj djeci i profesorima brzo ušla u uho uskoro se pretvorila u svojevrsnu školsku božićnu himnu. Učiteljica Danijela Nurkić i autorica teksta i glazbe Jelena Tondini prepoznale su potencijal novog riječkog božićnog hita i za pomoć zamolile Udrugu Ri Rock i ulični bend Pachamama Street Connection. Uslijedila je ekspresna reakcija pa je dogovorena proba, snimanje audio i video materijala i u doslovce tri dana sve je bilo gotovo.

GOSTI:
1. JELENA MARTINČIĆ, Udruga Ri Rock
2. DAVOR POPDANOVSKI, Udruga Ri Rock

Kategorija