EPK ukrasi

U okviru programa Zeleni val Europske prijestolnice kulture, u RiHubu je održana radionica izrade eko ukrasa u obliku tzv. „crvenog sunca“, znaka Europske prijestolnice kulture s kojima će se ove godine ukrasiti adventski vijenac postavljen oko fontane na Koblerovom trgu u Rijeci

Radionica-izrade-crvenih-sunca-za-sdventski-vijenac-na-Koblerovom_1-694x450

U okviru programa Zeleni val Europske prijestolnice kulture, u RiHubu je održana radionica izrade eko ukrasa u obliku tzv. „crvenog sunca“, znaka Europske prijestolnice kulture s kojima će se ove godine ukrasiti adventski vijenac postavljen oko fontane na Koblerovom trgu u Rijeci.

Radionica je organizirana u suradnji s Komunalnim društvom Čistoća u dva termina, jutarnjem i popodnevnom. Voditeljice radionice su krajobrazne arhitektice iz KD Čistoća Mirta Stipeč i Bia Gec.

Gec je istaknula kako Čistoća već četvrtu godinu ukrašava adventski vijenac „Ideja je da se svake godine ukrasi izrađuju s nekom drugom osnovnom školom ili dječjim vrtićem, ali ove godine, budući da se približavamo godini kada Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture, odlučili smo prigodno u toj temi ukrasiti vijenac i to uz pomoć svih zainteresiranih građana koji nam se žele priključiti u izradi ukrasa. Ukrasi su održivi i ekološki, izrađujemo ih od pluta i šljokičastog materijala, a kada Advent završi ukrasi će se podijeliti građanima koji će ih moći iskoristiti kao podloške za čaše.