OGLAS

FANTAZIJA S VIŠNJAMA

ĐANI POROPAT, GROMAČA – 14.10.2008.

ĐANI POROPAT, GROMAČA – 14.10.2008.

SASTOJCI:30 dag Petiti beure keksa20 dag margarina50 dag svježeg kravljeg sira1 jaje6 + 6 žlica šećera1 vanilin šećer1 tegla kompota od višanja3 crvena preljeva za tortePRIPREMA:Mljevenim keksima dodati rastopljeni margarin, dobro izmiješati i rastegnuti na namazani pleh.Izmiješati sir, jaje, 6 žlica šećera i vanilin šećer. Premazati time kekse i peći oko 20 minuta na 200˚C (dok sir lagano ne požuti).Zakuhati sok od višanja i vodu (svega 7,5 dcl). Posebno izmiješati 3 preljeva i 6 žlica šećera s malo hladnog soka i dodati u vrući sirup te kuhati oko 2 minute.Po ohlađenom kolaču složiti višnje i preliti mlakim želiranim sirupom.

<