Fausto Budicin novi je voditelj Škole nogometa HNK Rijeka

Fausto_Budicin1

Fausto Budicin je više nego poznato ime u riječkim nogometnim krugovima, u dresu Rijeke skupio je ukupno 159 nastupa ostavivši dubok trag.

U dugoj i uspješnoj karijeri Budicin je od 2014. do 2016. nosio i dres Rijeke II pomažući mladim igračima u stasanju, te je logično svoj put nastavio u Školi nogometa Rijeka gdje je vodio momčad starijih pionira u Prvoj HNL Bio je ujedno i dio prve ekipe u Kranjskoj Gori gdje je pod paskom Matjaža Keka brusio trenerski talent.

Budicin je zatim svoj trenerski put nastavio u Orijentu da bi nakon zapaženih rezultata preuzeo klupu prvoligaša Istre 1961.

–  Zahvalio bi se svima u klubu na povjerenju jer obnašam bitnu funkciju i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Pri odluci sam se vodio i srcem. Moram biti iskren i reći da je funkcija voditelja Škole nogometa najveći izazov u mojoj karijeri, rekao je Fausto Budicin.

Ulog trenera juniora Rijeke preuzet će Dragan Tadić.

– Hvala ljudima iz kluba na pozivu i povjerenju, vidio sam da postoji velika želja da se vratim. Meni je to velika čast jer ja sam dijete ovog kluba. Bio sam i pomoćni trener, put me je odveo u Katar. Vratio sam se u siječnju, ova prilika mi se činila odličnom jer vjerujem da mogu puno dati u razvoju igrača, rekao je Dragan Tadić.