Festival sportske rekreacije na Platku

Gotovo 3 tisuće ljudi danas je posjetilo Platak koji je ugostio 9. Festival sportske rekreacije PGŽ. Održan je niz sportsko rekreativnih aktivnosti u kojima su posjetitelji aktuvno sudjelovali . Od atletike,nordijskog hodanja, planinarenja, vježbanja na otvorenom pod vodstvom Marija Mlinarića i brojnih drugih sportova.

Održane su i druge aktivnosti, Goranski sportski centar organizirao je „Dane otvorenih vrata na Platku“ uz najam rekvizita po promotivnim cijenama, pa se čekao red za zabavne sadržaje poput tubinga, panoramskih vožnji žičarom, trampolina, bicikla i autića na pedale, disc golfa ili pak najam sportskih terena uz posebne popuste. Ranč Angeli bio je pravi „hit“ s programom obiteljskog jahanja za roditelje i djecu te terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom.Posjetitelji su se okušali i u streličarstvu u organizaciji SK Ajkule Rijeka, čiji su članovi davali poduke ovog zanimljivog sporta i otkrivali skrivene talente mnogobrojnih zainteresiranih za ovu vještinu.

Pogledajte u videoprilogu izjave posjetitelja.
U obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana uključio se i Hrvatski Crveni križ PGŽ s organizacijom susreta velikog broja dobrovoljnih darivatelja krvi i natjecanjima u briškuli, trepeti i beli, boćanju i streličarstvu te potezanju konopa za žene i muškarce.Cjelokupni program obuhvatio je i prezentaciju laičke prve pomoći uz primjenu defibrilatora Društva Crvenog križa PGŽ te edukaciju o zdravom načinu života Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koji je zainteresiranima mjerio i krvni tlak i šećer u krvi.