Festival sportske rekreacije Platak 2020 Dvostruki nedjeljni program na dvije lokacije!

IMG_5380

 

“Festival sportske rekreacije Platak 2020”, koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, proteklog je vikenda po drugi put, nažalost, odgodio program u Brodu na Kupi, a sve zbog nepredvidivosti rijeke Kupe. No, nadamo se da će “treća biti – sreća” te da će se u nedjelju program napokon održati, ali bez obzira na plivanje, na Platku će se sigurno održati zanimljiv program aktivnosti u prirodi.

 

Krenimo redom. U nedjelju 16. kolovoza, na Platku će se, s početkom u 10 sati, i u suradnji sa KŠR Gorovo, održati program “Roditelji i djeca u prirodi – nordijsko hodanje” u kojem će roditelji i djeca hodati laganom stazom u dužini od 7 km (trajanje hodanja oko cca 2 sata). Prijave će biti moguće na samom startu, a sve sudionike očekuje zanimljiv dan na svježem zraku, ugodnim temperaturama i u prekrasnoj okolini. Naravno, program će se održati pod stručnim vođenjem, a sudionicima se preporuča prigodna oprema za hodanje, boca vode i pridržavanje epidemioloških mjera.

 

A nakon Platka, najbolje je krenuti prema Kupi, jer plivačka događanja započinju na lokaciji Stari Laz (na jazu) pokraj Broda na Kupi, gdje će se održati 16. Međunarodni plivački miting “Kupom uzvodno”, tradicionalno natjecanje u plivanju koje okuplja brojne generacije i izuzetno je popularno. Program započinje u 13 sati, u suorganizaciji sa Udrugom Kupa, a natjecanje će se održati u četiri kategorije:

 

  1. plivačko natjecanje uzvodno 25m slobodnim stilom (po dobnim skupinama u ženskoj i muškoj konkurenciji)

  2. plivanje roditelj i dijete

  3. plivanje spretnosti na 25 m, sa bakljama

  4. plivački maraton u dužini od 500 m uzvodno – nizvodno.

 

Događanje je to koje tradicionalno okuplja veliki broj sudionika te je za vjerovati da će tako biti i u nedjelju, a domaćini pripremaju i glazbene te ugostiteljske sadržaje. Naravno, sve će se odvijati sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama HZJZ.

 

Dvostrukim nedjeljnim programom tako će se nastaviti Festival koji tijekom cijelog ljeta okuplja brojne sudionike kroz različite programe namijenjenim različitim generacijama i koji je jedno od rijetkih događanja koje ima konstantu održavanja tijekom pandemije koronavirusa.

 

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival

sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je

 

nastavljen brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ,

Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

 

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.