Festival sportske rekreacije Platak 2020: Zeleno – plavi vikend oduševio sudionike

FESTIVAL MORE

“Festival sportske rekreacije Platak 2020”, koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, ovog je vikenda po prvi put spojio zeleno i plavo, ono jedinstveno što ovaj kraj ima. Subota na Platku i nedjelja na Kantridi, dva potpuno suprotna ambijenta, dvije potpuno različite temperature zraka, različiti i atraktivni programi. I sve to na razdaljini vidljivoj prostim okom.

 

U subotu se na Platku održao “Sportsko – rekreativni program u prirodi” koji je zadovoljnim sudionicima, koji su ispunili omiljeno izletište i uživali u ugodnim temepraturama, ponudito stolni tenis u suradnji sa STK Opatija 08 te badminton, crossminton i mini tenis, u suradnji sa KŠR Gorovo, a ovaj je klub ponovio najuspješne atrakcije proteklog vikenda kao što su hokej, mini golf, disc golf, gađanje mete, streličarstvo, kuglanje, rušenje čunjeva i gađanje mete. U aktivnostima su sudjelovali pripadnici svih generacija s različitih područja regije, Hrvatske pa čak i ponešto turista, što je dokaz da je festival zaživio punim plućima i da je itekako prepoznat i dalje od granica PGŽ.

 

U nedjelju se festival po prvi put spustio na more i to atraktivnim novim sadržajem – SUP-om. Na plaži kod stadiona Kantrida i u suradnji sa SUP Spotom Rijeka, održala se edukacija vožnje SUP-a, a potom su svi zanteresirani zaveslali morem. Osim samih sudionika, uživali su i posjetitelji na ispunjenoj plaži koji su promatrali događaje sa zanimanjem, jer je bilo atraktivnih vožnji, još atraktivnijih padova kao i brojnih zanimljivih situacija, no upravo je sve to čar vožnje SUP-om. Tečaj je predvodila odlična, strpljiva i znalački potkovana instruktorica Vedrana Brnčić koja je za svakog pronašla vremena i cijelo vrijeme veslala i savjetovala veslače. Ovi atraktivnim programom Festival je dobio još jednu novu dimenziju te je za vjerovati da ovo nije posljednji put da će veslači doći na svoje.

 

Kolovoško izdanje Festivala nastavlja se narednog vikenda i to atraktivnim programom “Kupom uzvodno” koji se organizira u suradnji sa Udrugom Kupa i to u Gustom Lazu (Brod na Kupi) i koji će ponuditi brojne plivačke discipline, dok će u nedjelju svi ponovno na Platak gdje će se održati “Sportsko – rekreativni program u prirodi” kojeg organizira KŠR Gorovo i koji će ponuditi streličarstvo (SK Ajkule Rijeka), jahanje konja (Ranč Angeli Bregi), Decathlon zonu te disc golf, gađanje mete, kuglanje, rušenje čunjeva, mini golf, mini streličarstvo, hokej….

 

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival

sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je

nastavljen brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ,

 

 

Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.