“Festival sportske rekreacije Platak 2020

platak strelicarstvo

 

 

“Festival sportske rekreacije Platak 2020”, koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, ovog je vikenda trebao ponuditi događanja u Brodu na Kupi te na Platku, no subotnji je program “Kupom uzvodno” odgođen jer je Kupa pokazala koliko je nepredvidljiva pa je njen vodostaj naglo porastao, a temperatura rijeke se spustila na svega 8 stupnjeva Celzija. Zato je nedjelja na Platku bila itekako aktivna, zanimljiva i zabavna.

 

Na ugodnoj temperaturi od 22 stupnja Festival je na Platku ponudio “Sportsko – rekreativni program u prirodi” koji se realiziro u suradnji sa KŠR Gorovo. Sve poklonike boravka i aktivnosti u prirodi dočekale su brojne aktivnosti među kojima su najviše sudionika privukli streličarstvo (u suradnji sa SK Ajkule Rijeka) te disc golf kao ultimativni svjetski hit, a brojne poklonike privukle su i druge aktivnosti: gađanje mete, kuglanje, rušenje čunjeva, bacanje kolutova, mini streličarstvo, hokej i mini golf, dok su se u Decathlon zoni prezentirali različiti sportovi.

 

Kolovoško izdanje Festivala nastavlja se narednog vikenda i to dvostrukim programom u nedjelju 16. kolovoza, kada će se održati odgođeni atraktivni program”Kupom uzvodno” koji se organizira u suradnji sa Udrugom Kupa i to u Gustom Lazu (Brod na Kupi) i koji će ponuditi brojne plivačke discipline, dok će se na Platku, u suradnji sa KŠR Gorovo, održati program “Roditelji i djeca u prirodi – nordijsko hodanje” u kojem će, sa početkom u 11 sati, roditelji i djeca hodati laganom stazom u dužini od 7 km.

 

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival

sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je

nastavljen brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ,

Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

 

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.