Filmska potjera: Bježeći od policije skočio u more, ipak je uhićen

Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava.

 

Naime, 23. kolovoza na području otoka Krka, policija je, u namjeri provjere identiteta, prišla 32-godišnjaku koji je vidjevši policajce počeo bježati. Policijski službenici su ga pokušali sustići, no međutim, osumnjičenik je skočio u more i pokušao pobjeći plivajući prema drugom kraju jedne lučice. Policijski službenici su uz pomoć građana plovilom krenuli prema osumnjičenom te su ga uspjeli sustići. Osumnjičeni se tada policijskim službenicima predstavio kao slovenski državljanin i dao im na uvid osobnu iskaznicu te je potom priveden u Policijsku postaju Krk radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je riječ o krivotvorenoj osobnoj iskaznici te da se muškarac lažno predstavlja.  

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Također je utvrđeno da je za osumnjičenikom raspisano više potraga s mjerom uhititi na području Republike Hrvatske te je predan u zatvor u Zagrebu.