Foto natječaj COVID-19

101

Na natječaju Covid 19 prijavilo se 152 autora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije,  Makedonije i Švedske  s 233 prijave u četiri kategorije.  Na natječaju, a i na izložbi imamo sudionike od pet godina – Teodor  Rogić  u kategoriji mladih autora,  do 93 godine – gospođa Slavka Pavić, legenda hrvatske fotografije,  u kategoriji umjetničkog koncepta.

U Fotoklubu Rijeka ponosni  smo na našu tradiciju bavljenja hobističkom fotografijom već više od  123 godine i ponosni smo jer još uvijek s puno energije i pozitivizma nastavljamo ideju dobre i aktualne fotografije naših prethodnika. Tako smo i ovim natječajem i izložbom bili „na licu mjesta“  i time smo ispunili osnovnu zadaću fotografije da bilježi i otima od zaborava sve važne događaje. A ova pošast od korone  itekako je važna jer nam je preko noći mijenjala  život. To ove fotografije svjedoče. Hvala svim autorima!

Uvid u cjelovitu izložbu, tekstove obrazloženja, nagrađene i pohvaljene autore, te izložene fotografije možete vidjeti ovdje: http://fotoklubrijeka.hr/izlozba-covid-19/