Fužine spremne za doček u podne

Uz bogat program održat će se ispraćaj stare i Doček Nove godine u podne u Fužinama 31. prosinca. Tradicija je to duga 20 godina. Iako se danas u brojnim gradovima organizira doček u podne, u Fužinama prvi su prije više od 20 godina počeli s ovom tradicijom koja okupi više tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Uvertira u ovogodišnji program ispraćaja stare i dočeka nove godine započinje Šetnjom pod bakljama uz jezero Bajer do špilje Vrelo.

Okupljanje je u petak 30. prosinca od 16 sati kod beach bara Čoka. 

Šetače će na putu do špilje Vrelo glazbeno pratiti ekipa s berdom, harmonikom i gitarom, a početak zagrijavanja će biti uz logorsku vatru i aromatično kuhano vino ili topli čaj. Šetnja će kulminirati posjetom špilji Vrelo koja će vas posebno oduševiti tijekom ovog zimskog perioda s prekrasnim ukrasima, gorskim izvorom, jezerom, ponorom i potokom. 


Doček Nove godine u podne u Fužinama

Slavljenički dio programa ispraćaja stare i Dočeka Nove godine u podne u centru Fužina starta u subotu 31. prosinca od 10 sati uz nastup riječkog benda Brevis. U 11 sati Opatijski kukali tradicionalno će se okupati u hladnom jezeru Bajer i nazdraviti s publikom. Točno 10 sekundi prije podne krenut će veselo odbrojavanje uz zvukove truba i glazbu. Scenografiju pozornice tijekom odbrojavanja krasit će vatreni scenski efekti.

Za najmlađe se planira poseban Dječji doček koji će započeti 31. prosinca u 16 sati, odmah iza dočeka za velike, a održavat će se na poluotoku Čoka. Doček za najmlađe uveselit će cirkus show, šetnja na štulama, igre s balonima, interaktivne radionice i fire show. Cijelo događanje kulminirat će vatrometom uz jezero Bajer u podnevnim satima kada će nebo nad Fužinama obasjati i zvjezdice. .

Za sve ljubitelje dobre rekreacije organizirana su i dva fantastična uspona uz stručno vodstvo Lynx and Fox na Preradovićev vrh s kojeg se pruža božanstven pogled na Fužine, jezera Bajer i Potkoš. Prvi uspon je planiran od 9 sati, a povratak je planiran netom prije nego krene kultno fužinarsko odbrojavanje u podne. Drugi uspon se organizira za sve koji žele ispratiti staru i dočekati novu godinu u podne s pogledom na proslavu u Fužinama. Posjetitelje će oduševiti i romantična vožnja kočijom uz jezero Bajer.

Program se nastavlja i 1. siječnja, organizira se događanje u domaćem ozračju kod špilje Vrelo. Pozdravit će se Nova uz logorsku vatru, nazdravit će se uz toplo vino te će se uživati uz pečenje kobasica i glazbu.

Foti : TZ Gorski kotar