Gabriel Barac vodeći u triatlon ligi Hrvatske

Trogir i Rab okupili su najbolje hrvatske triatlonke i triatlonce među kojima je nastupilo mnoštvo natjecatelja riječkog Rivala, a njihov je Gabriel Gabrac odnio sveukupnu pobjedu u muškoj konkurenciji na oba natjecanja. Među ženama, također na obje utrke pobjednica je bila Nika Rimaj iz zagrebačkog triatlon kluba Zrinski sa Rivalovim djevojkama Aurorom Valinčić i Lanom Vale među top 10.

Gabriel tako nastavlja svoj pobjednički niz kojega je započeo u Slavonskom Brodu osvojivši također sveukupnu pobjedu u muškoj konkurenciji u supersprint duatlonu (2,5 km trčanja, 10 km biciklizma i 1,25 km trčanja), a ispred njega je sezona “puna posla” bilo da su obrane naslova ili osvajanje novih u pitanju. Prve na redu su utrke europskog kupa u rumunjskim Izvoraniju 17 i 18.6. pa austrijski Wels 24 i 25.6.

Rivalove juniorke Aurora Valinčić i Lana Vale također bilježe dobre rezultate osvojivši top plasmane u juniorskim kategorijama na obje utrke, zauzevši tako 2. i 3. mjesto u poretku lige. Pod paskom trenera Blaža Barca svoju prvu sveukupnu pobjedu u supersprint triatlonu (375m plivanja, 10 km biciklizma i 2,5 km trčanja) osvojio je i mladi Andrija Žic najavivši novu generaciju uspješnih Rivalovaca koja tek dolazi. Još su tu i brojni drugi osvajači medalja i dobrih mjesta bilo sveukupno bilo u dobnim kategorijama od najmlađe Amelie Kruljac, preko Dominika Oblaka do Davora Varge i Renata Žica. Prvi puta nakon niza godina, na Rabu su za Rival nastupali i makedonski članovi Rivala: Olsa Orani, Tija Kukenshoska, Sofija i Stefanija Kutenoska, Mateo Machoski, Hadi Ismaloski i Viktor Opetceski, a posebno treba istaknuti pobjednika kategorije do 9 godine Jovana Kutanoskog.