GALERIJA GARAŽE RIJEKA

Mladi umjetnici urbane vizualne kulture dobili priliku i prostor za kreativno izražavanje

Mladi umjetnici urbane vizualne kulture dobili priliku i prostor za kreativno izražavanje

Suradnja Garaža Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti rezultirala je projektom Galerija Garaže Rijeka. Mladi umjetnici urbane vizualne kulture tako su dobili još jednu priliku i prostor za kreativno izražavanje.
Neprimjereni natpisi i neumjesni grafiti na objektima preko kojih se ulazi u garažu Stari grad na Klobučarićevom trgu, a nikako im nije mjesto u staroj jezgri grada za nešto više od mjesec dana postat će prošlost. Ovih je dana naime, raspisan natječaj na koji se mogu javiti mladi umjetnici i oslikati zidove garaže Stari grad.
– Natječaj ima svoje propozicije, to je dobna propozicija od 15 do 30 godina, sadržajna propozicija nije određena premda znamo da će biti primjerena prostoru u kojem će se radovi izvoditi, natječaj traje do 9.11. – kazala je dokumentaristica MMSU-a, Diana Zrilić.
One koji će dobiti priliku oslikati površinu od 70 četvornih metara podijeljenih na četiri zida, odabrat će stručni žiri. Četiri najbolja umjetnika ili skupine podijelit će nagradni fond od 8 tisuća kuna, a sve troškove snosi vlasnik garaže.
– Kako se naša garaža nalazi u samom centru i da bi ljepše to izgledalo za naše korisnike prvenstveno, a drugo za sve stanovnike ovoga grada da uljepšamo i automatski skrenemo pozornost, da spojimo umjetnost i našu struku – istaknuo je regionalni menadžer Apcoe, Kristijan Bečeić.
Natječaj je otvoren do 9. studenog, a prijave se primaju u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.