Galerija na Rječini u centru grada

Udruga Urbani separe i brojni partneri okupljeni u projektu Mjesni odbor Hartera pozivaju vas da danas i u subotu 30.7., provedete uz vodu jedine riječke rijeke, na nizu besplatnih aktivnosti za sve uzraste poput, kajak vožnji Rječinom, izložbi, koncerata, projekcija filmova i performansa.

NEDJELJA 24.7. / Galerija na Rječini

Kako Rječina može oživjeti? Može li postati okupljalište – kako ljudi, tako i flore i faune? Što zamišljamo na ovom prostoru? Trinaest autorskih radova – mikrobiologa, umjetnika, arhitekata, programera, dizajnera i kulturologa – odgovorit će na ova pitanja. Radovi su nastali na četverodnevnoj radionici u organizaciji Sekcije mladih Društva arhitekata Rijeka i udruge Urbani separe, a bit će izloženi u koritu Rječine, na lokacijama Ružićeva 11 i 29 u nedjelju 24.7. od 19 sati.

Istovremeno će se organizirati akcija čišćenja korita Rječina kojoj se možete pridružiti. Poželjno je donijeti svoje gumene čizme te rukavice.

 

 SUBOTA 30.7. / Plaža na Rječini

Na jedan dan, Rječina će postati okupljalište te ugostiti niz raznovrsnih aktivnosti. Na lokaciji Ružićeva 29 s početkom u 15 sati otvorit će se privremeno kupalište i sunčalište sa suncobranima i ležaljkama. Od 18 sati očekuju nas radionica izrada brodića od naplavina, turniri u briškuli i piciginu, natjecanje povezano s Rječinom te umjetničke instalacije. U 20:30 očekuje se početak koncerta riječkog glazbenika Lovre Mirtha kojeg će pratiti likovni performans umjetnika Ede Hrženjaka, a u 22 sata započet će projekcija dokumentarnog mini serijala ‘Kartoline’ u organizaciji Liburnia Film Festivala.

Tijekom cijelog dana posjetitelji će imati priliku ponovno posjetiti izložbu radova na temu odnosa Rječine i grada, osvježiti se hranom i pićem na štandu te odmarati direktno uz hladnu Rječinu.

Posebnost programa jest tura kajacima i SUP-ovima od Delte do Ružićeve ulice pod vodstvom povjesničara umjetnosti Marka Smoljana. Posjetitelji će se okupiti u 17 sati, kod Veslačkog kluba Jadran na adresi Delta 1.  Kajaci i SUP-ovi nisu osigurani, već ih posjetitelji donose sami.

Rezervirati mjesto na nekoj od aktivnosti mozete e-mailom na: udruga@urbanisepare.org