Glazbeni pozdrav jeseni u Fužinama

Riječ je o koncertu Na krilima pjesme koji će se održati sutra. 

Posjetitelji Općine Fužine, očaravajuće gorske rivijere, ove će nedjelje imati priliku uživati u glazbenom pozdravu jeseni uz neodoljive zvukove harfe i roga.

 

Koncert Na krilima pjesme

U izvedbi Tajane Vukelić Pei na harfi i Srđana Peića na rogu, održat će se 25. rujna s početkom u 17 sati u crkvi Majke Božje Lurdske u Vratima. Na programu će se naći skladbe B. Andresa,  G. Caccinia, R. Matza, M. Tourniera, D. Gurtla, J.Thomsa, V. Bellinia, F. Mendelssohan Bartholdya i N. Rota.Vukelić Peić, u svojoj bogatoj biografiji bilježi brojne nagrade i nastupe u zemlji i inozemstvu. Redovita je članica ocjenjivačkih sudova na harfističkim natjecanjima te voditeljica harfističkih seminara u Hrvatskoj i inozemstvu. Umjetnička je ravnateljica i organizatorica Zagrebačkog harfističkog festivala, međunarodnog harfističkog festivala.

Srđan Peić, nositelj je brojnih nagrada, a nastupao je kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Djeluje kao hornista u orkestru opere HNK-a u Zagrebu i bavi se pedagoškim radom na glazbenoj školi u Bjelovaru. U Ad Gloriam brassu djeluje od njegova osnivanja te je s brassom odsvirao više od tristo koncerata u zemlji i inozemstvu. 

 

Koncert ujedno simbolično zatvara i 29. Zeleno ljeto, program manifestacija, koje organizira Ured za turizam Općine Fužine u suradnji s predstavnicima lokalne zajednice i partnerima. Više informacija o sadržajima i programima fužinarskog kraja potražite na Facebook stranicama Ureda za turizam Općine Fužine @tfuzine.