Gorski kotar ostvario 95% prometa iz rekordne 2019. godine.

Turističke brojke u Gorskom Kotaru uskoro bi mogle premašiti one iz rekordne 2019. godine. Kolovoz je već sada premašio sva očekivanja. Prirodne atrakcije, bogata kulturna baština, mir i ljeti ugodna svježina, to je ono što svakom posjetitelju pruža Gorski kotar. Od kanjona Kamačnik, Vražjeg prolaza, do rijeka i jezera, prirodne su ljepote koje svaki gost rado posjeti.

gk

Prirodne atrakcije, bogata kulturna baština, mir i ljeti ugodna svježina, to je ono što svakom posjetitelju pruža Gorski kotar, a njih je svake godine sve više.

-“Do 15.8. smo na 95% od rekordne 2019. godine a ono što nas izrazito veseli to je da smo u ovih prvih 15 dana kolovoza ostvarili čak i 10% više nego rekordne 2019. godine,kaže rahela Vitasović iz TZ Gorski kotar

Od kanjona Kamačnik, Zelenog Vira ili Vražjeg prolaza, Lokvarskog jezera, i jezera Bajer, rijeke Kupe i Čabranke, Park šume Golubinjak,ili Japlenškog vrha, samo su neke od prirodnih ljepota koje svaki gost rado posjeti. Gorski je kotar i dio kulturno turističke rute Putovima Frankopana.

Ove je godine Gorski kotar posjetilo najviše domaćih gostiju, slijede ih Nijemci, Talijani i Nizozemci. Na području Gorskog kotara ima oko 3400 ležajeva i oko 400-njak privatnih iznajmljivača. Gospodin Danijel iz Crnog luga jedan je od njih, i sjajno mu ide.