GOTOVINA 24, MARKAČ 18, ČERMAK OSLOBOĐEN

Presude hrvatskim generalima šokirale riječke branitelje i okupljene na Mostu hrvatskih branitelja

Presude hrvatskim generalima šokirale riječke branitelje i okupljene na Mostu hrvatskih branitelja

 
Molitvom za oslobađajuću presudu oko 11 sati počelo je okupljanje članova Udruga proizašlih iz Domovinskog rata na Mostu branitelja. Nakon molitve uslijedila je neizvjesnost i iščekivanje vijesti iz Haga.Nakon manje od sat vremena na Mosta hrvatskih branitelja počele su stizati i prve vijesti. Gotovina 24, Markač 18, Čermak oslobođen.
– Ja sam Mladen i žao mi je, ne ponosim se više što sam hrvatski dragovoljac, imam srce, ovo što se događa njima dogodit će se običnom vojniku, ja sam kupio pušku svojim novcem, rekao je hrvatski branitelj Mladen Komšić, na kojeg se dovezala i Dubravka Guberac.
– Moj suprug je bio zapovjednik 2 haubičke bitnice 111 brigade, znači da je on sada živ možda bi odgovarao za prekomjerno granatiranje četnika, što da ja kažem svojoj djeci, da je njihov otac ubojica ili zločinac, teško mi je nemojte me više snimat, znam da moje suze Gotovini ne mogu pomoći, strašno se osjećam, svi smo poniženi.
Nezadovoljstvo presudom hrvatski će branitelji izraziti i sutra na istom mjestu.
– Mi kao udruga molimo medije i pozivamo sve dragovoljce i udruge da nam se priključe sutra u 11 sati na mostu Hrvatskih branitelja. Krenut ćemo do Erste banke i natrag kako bi izrazili svoj bunt protiv sramotne presude, riječi su Mile Biondića, predsjednika UHDDR Grada Rijeke