Grad Rijeka šalje 400 tisuća kuna pomoći Petrinji, Glini i Sisku, odustaje se od vatrometa

vlcsnap-2020-12-30-10h15m06s220

 

Nakon jučerašnjeg razornog potresa, koji je osim Petrinje jako pogodio i Glinu i Sisak, Grad Rijeka osigurat će ukupno 400.000,00 kuna za pomoć ovim trima gradovima.

 

Naime, nakon jučerašnje promptne odluke o osiguranju 200.000,00 kuna pomoći za Petrinju, tijekom poslijepodneva odlučeno je da se osiguraju i sredstva za pomoć Glini i Sisku.

 

Grad Rijeka stavio je na raspolaganje ovim gradovima i mehanizaciju i vozila Komunalnih društava Grada Rijeke.

 

Također, nakon što su jučer pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka odmah nakon potresa krenuli u Petrinju, tijekom poslijepodneva i jutros upućene su i dodatne vatrogasne snage iz Rijeke – 14 vatrogasaca s tehničkim vozilom s opremom za spašavanje iz ruševina, autoljestvama za spašavanje s visina, vozilom za gašenje požara, zapovjednim vozilom i zapovjedno-komunikacijskim vozilom i kombi vozilom za prijevoz vatrogasaca i opreme. JVP Grada Rijeke pridružilo se svojim snagama i DVD Sušak. U Petrinju su upućeni i vatrogasci iz Opatije, s Krka, Raba, Cresa i Jelenja, odnosno, skupa s riječkim vatrogascima, na potresom pogođenom terenu je ukupno 44 vatrogasaca i 14 vozila s našeg područja.

 

Dodatno, Grad Rijeka će se u znak pijeteta prema žrtvama potresa, odustati od vatrometa u novogodišnjoj noći.