Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina nepravomoćno osuđen na 5 mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana

USKOK je teretio gradonačelnika da je pogodovao tvrtki ‘Sando’ u vezi s poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, koji je još 2012. optužen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti, počinjeno pogodovanjem u postupku javne nabave, danas je nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana. Potvrdio je to Hini njegov branitelj Milenko Škrlec, rekavši da Rukavina nije vlasnik tvrtke, odnosno da je vlasništvo prenio na drugu tvrtku pa najavljuju žalbu.

USKOK je Rukavinu teretio da je pogodovao tvrtki “Sando”. Tvrde da je Rukavina, kao gradonačelnik – nakon što je formalno prenio vlasništvo te tvrtke na drugu tvrtku – neposrednom pogodbom godine 2009. pogodovao u poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici. Na taj način je tvrtka Sando ostvarila materijalnu korist.

Damir Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika u lipnju 2009. Poslovi za koje je optužen sklopljeni su u srpnju i listopadu iste godine.

Prije pet godina na riječkom Županijskom sudu Rukavina je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. Vrhovni sud Republike Hrvatske je lani, nakon njegove žalbe, ukinuo presudu u osuđujućem dijelu i slučaj vratio na ponovno suđenje, prenosi Jutarnji list.