Gradovi

U Crikvenici svečano otkriven spomenik u čast žrtvama Vukovara

Otkrivanjem spomenika nazvanog Vječni plamen Crikveničani su počeli s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Vukovara. Tijekom ratnih stradavanja 1991. godine Crikvenica je postala utočištem brojnim prognanim Vukovarcima.

Pročitaj više

POS stanovi - Kraljevica

Potpisivanjem ugovora između Grada Kraljevice, APN-a i izvođača radova označen je početak gradnje POS-ovih stanova i poslovnih prostora u Šmriki. Projekt je vrijedan gotovo 7 milijuna kuna, a biti će dovršen krajem 2021. godine.

Pročitaj više

Festival čokolade odgođen, ali prosinac u Opatiji donosi pregršt slatkih iznenađenja

Opatijski ugostitelji pripremaju brojna čokoladna iznenađenja i posebne ponude u kojima će se moći uživati tijekom čitavog mjeseca.

Pročitaj više

Crikvenica: Sufinanciranje prijevoza studenata

Grad Crikvenica je nakon pregovora s prijevoznikom Arriva zbog ukidanja kuponskih karata za studente, a s obzirom na koronavirus uspio dogovoriti i studentima omogućiti kupnju povlaštenih studentskih povratnih dnevnih karata.

Pročitaj više

U projektu „Povežimo se baštinom“ sudjeluje deset gradova i općina Urbane aglomeracije Rijeka

Gradovima i općinama koje čine Urbanu aglomeraciju Rijeka putem ITU mehanizma dodijeljeno je 36,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za projekt „Povežimo se baštinom“.

Pročitaj više

Pozdrav Beloj nedeji

Kastav je jutros pozdravio još jednu Belu nedeju. Itekako drugačiju od prethodnih ali ne bez osnovnog sastojka, mladog vina kojim se na gradskom trgu i danas nazdravljalo.

- Tradicija se nije prekinula i to je ono što je najbitnije. Mislim da smo ovim pokazali koliko je ovo važno, mislim da i priča koja se spominjala po medijima o Beloj nedeji pokazuje koliko je ta tradicija velika koliko Bela nedeja znači Kastavcima, Kastavkama ali i cijeloj ovoj regiji, rekao je gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac.

Pročitaj više

Posjetili smo Kastav gdje je prvi puta u povijesti otkazana Bela nedeja

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije nije dao konačnu suglasnost za održavanje Bele nedeje, a s njihovim stavom suglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured civilne zaštite Rijeka. Ovime se otkazuje održavanje manifestacije Bela nedeja koja se trebala održati od 3. do 5. listopada u organizaciji Grada Kastva s reduciranim programom i strogim pridržavanjem epidemioloških mjera.

Pročitaj više

Opatija Svjetski dan turizma obilježava kulturnim i sportskim programom

Predstojećeg vikenda građani i posjetitelji Opatije moći će besplatno pogledati izložbu u Švicarskoj kući te sudjelovati u nordijskom hodanju i kostimiranoj šetnji kroz opatijsku povijest.

Opatija – Kulturnim i sportskim programom ovog će se vikenda u Opatiji obilježiti Svjetski dan turizma u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija i Festivala Opatija.

Pročitaj više

Obavijest o uspostavi zimske regulacije prometa na području Crikvenice

Na području grada Crikvenice dana 15. rujna 2020. godine ukida se ljetna regulacija prometa te se dana 16. rujna 2020. godine uvodi zimska regulacija prometa i to kako slijedi:

 

u naselju Crikvenica:

  • ukida se zabrana prometa u vremenu od 21:00 do 5:00 sati u Strossmayerovom šetalištu (od hotela Miramare do Črnog mula) te u ulici Gajevo šetalište (od Črnog mula do restorana Mendula)

  • uvodi se dvosmjerni promet u ulici Nikole Cara Črnog iz pravca šetališta Vl. Nazora.

Pročitaj više

Davor Ivčić novi je predsjednik Stolnoteniskog kluba Sv. Jakov Jadranovo

Davor Ivčić novi je predsjednik Stolnoteniskog kluba Sv. Jakov Jadranovo. Na izvanrednoj Izbornoj skupštini održanoj 10. rujna izabran je jednoglasno. 

Na toj je funkciji zamjenio Erika Matkovića koji je klub uspješno vodio posljednje dvije godine, a dugi niz godina je i trener u klubu.

Za dopredsjednicu kluba izabrana je Maja Juretić, dok tajnica kluba i dalje ostaje Teodora Salma. 

Pročitaj više

Koroni usprkos: Palača šećerane i Dječja kuća se otvaraju na jesen, gradska knjižnica na proljeće

Proces transformacije objekata kompleksa Benčić iz nekadašnje industrijske u kulturnu namjenu, bliži se svome kraju. U palači šećerane i dječjoj kući dovršeni su glavni građevinski radovi, a preostalo je još samo opremanje.

Zahuktali su se radovi i na T-objektu kompleksa Benčić gdje bi se trebala preseliti Gradska knjižnica. Završetak radova na ovoj zgradi je predviđen za proljeće 2021. godine dok se uređenje kompleksa u potpunosti očekuje nešto kasnije.

Pročitaj više

Sve je spremno za 13. Vrisak

Riječku kulturnu ponudu u rujnu obilježit će 13. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora, koji se prebacio s tradicionalnog svibanjskog termina u rujan. Središnji festivalski dio Vriska održati će se od 13. do 19. rujna 2020. godine u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Pročitaj više

Kastav: Najava privremenog prekida vodoopskrbe

U srijedu, 9. rujna ove godine, privremeno će se u vremenu od 8:00 do 15:00 sati obustaviti isporuka vode dijelu korisnika u Kastvu i to u ulicama:

Pročitaj više

Opatija u kolovozu na 55 posto lanjskih noćenja: Najbrojniji Nijemci, a najveći porast imaju gosti iz Češke

 

U kolovozu su najtraženiji bili hoteli s 5 zvjezdica te luksuzne vile i kuće s bazenima koje su ostvarile čak 92 posto lanjskog prometa.

Više od 145 tisuća noćenja te gotovo 30 tisuća posjetitelja, kratka je turistička bilanca Opatije u kolovozu ove godine, koja pokazuje kako je ostvareno 55 posto turističkog prometa u odnosu na isti mjesec protekle godine.

Pročitaj više