Hdz napokon otkrio kandidata

Vesna Buterin kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Rijeke

Vesna Buterin kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Rijeke

Predizborna kampanja u punom je jeku, a u utrku za gradonačelničko mjesto uključila se i jedna žena. Na listama za lokalne izbore u svibnju, naći će se i Vesna Buterin. HDZ je svoju kandidatkinju danas predstavio pod motom – novo lice za grad budućnosti.
Na predstavljanju kandidatkinje za riječkog gradonačelnika odnosno gradonačelnicu okupile su se najjače snage gradskog i županijskog HDZ-a. Po njima riječka gradska vijećnica i odnedavno saborska zastupnica Vesna Buterin upravo je ono što građani Rijeke žele, a izboru kandidata vodili su se odgovorima iz ankete čije je pitanje bilo, kakvog gradonačelnika želite.
– Vesna se uklapa u taj model po svim kriterijima, zato što je Vesna novo lice, bliska ljudima, nekorumpirana, iskreno voli svoj grad, što se vidjelo kroz rješavanje problema brodogradnje, a povezana je i s gospodarstvom – rekao je predsjednik riječkog HDZ-a, Bojan Hlača.
Program u cijelosti, Vesna Buterin predstavit će 60 dana prije izbora. Kaže kako je došlo vrijeme za promjene u gradu Rijeci, vrijeme da vlast preuzmu mladi. Ukoliko osvoji vlast, najprije će se uhvatiti rješavanja prometnog kaosa u gradu.
HDZ-ovci u istom sastavu novi su sastanak s novinarima sazvali za utorak, kada će biti predstavljen kandidat za primorsko-goranskog župana.