HGSS Rijeka u godinu dana spasio 41 osobu

Sveukupno je tijekom 2020. godine izvršeno 36 akcija spašavanja i pružanja prve pomoći te je spašena 41 osoba.Grad Rijeka će I ove godine financijski poduprijeti Gorsku sklužbu spašavanja sa 200 000 kn 

 

 

hgss1

Grad Rijeka će I ove godine financijski poduprijeti Gorsku sklužbu spašavanja. Riječ je o volonterskoj, neprofitabilnoj I humanoj službi koja spašava ljudske živote, naglašeno je na kolegiju gradonačelnika.

Ove godine riječka stanica GSS-a primila je novih 11 spasioca, pa ih sada ima 60. Gradonačelnik Filipović zahvalio je GSS na svemu što radi na ovom području Rijeke, Liburnije, Platka I otoka, ali I na promtnoj intervenciji u potresu pogođenoj Petrinji gdje je riječki GSS bio u akciji spašavanja zajedno s riječkom vatrogasnom postrojbom I komunalnim društvima.

Sveukupno je tijekom 2020. godine izvršeno 36 akcija spašavanja i pružanja prve pomoći te je spašena 41 osoba. Instruktorski i nastavni kadar je za produljenje svojih dozvola za rad sudjelovao na 11 stručnih aktivnosti u svojstvu predavača, demonstratora, ispitivača i instruktora. Radi se o predavanjima o HGSS-u, opasnostima u planini i postupcima u slučaju nezgode. Organizirana edukativna predavanja u vrtićima, školama i udrugama koje se bave aktivnostima u prirodi, većinom su bila otkazana zbog epidemioloških razloga. Ove godine za financiranje redovite djelatnosti, održavanje opreme za spašavanje, voznog parka i prijevoznih sredstava, edukaciju, vježbe i akcije spašavanja u Proračunu Grada Rijeke planirano je 200.000,00 kuna.