HNK Ivana pl. Zajca prvo je hrvatsko kazalište koje je uvelo hibridnu karticu

HNK Ivana pl. Zajca prvo je hrvatsko kazalište koje je  uvelo naprednu hibridnu karticu koja će svim posjetiteljima olakšati i poboljšati kazališno iskustvo. Radi se o pametnoj kartici koja omogućava da se na jednom mediju pohrani više različitih pretplata (dramska, glazbena, studentska itd.), koristi se kao darovna kartica ili prepaid kartica, a vremenom će se povećavati broj dodatnih funkcionalnosti i usluga. Takva multifunkcionalnost predstavlja novu eru personalizacije kazališnog iskustva, a nastala je suradnji s  riječkom tvrtkom Moje karte.   

„Osluškujući želje i potrebe naših posjetitelja, osim u vezi repertoara, zaključili smo da je u vremenima „nedostatka vremena“ fleksibilnost izrazito cijenjena. Stoga smo omogućili svojim posjetiteljima da sami biraju vrijeme, naslov, izložbu i to na vrlo jednostavan način. Sve je „na dlanu“ mobilnog uređaja ili Zajc klub kartice. Želite nešto pogledati, u gradu ste nakon posla, tu je za vas Zajc i vaša Zajc klub kartica!“ dodaju iz Uprave HNK Zajca.

Uz uvođenje hibridnih kartica, riječki HNK implementirao je i novi sustav kontrole ulaza uz elektroničko skeniranje ulaznica otisnutih kod kuće (print@home) i ulaznica  prikazanih na zaslonima pametnih telefona. Posjetiteljima je tako omogućen jednostavniji ulaz u kazalište, bez čekanja i potrebe za fizičkim ulaznicama.

Internet trgovina (web shop) posebno je prilagođena potrebama HNK-a te je integrirana u službene web stranice Kazališta. Ova integracija omogućava jednostavnu i intuitivnu kupnju pojedinačnih ulaznica i sezonskih pretplata, a vodstvu Kazališta ostavlja prostor za jednostavno uvođenje novih proizvoda.   

Ovim inovacijama, HNK Ivana pl. Zajca nastavlja graditi most između tradicije i suvremenosti, čineći kazalište nezaobilaznim dijelom kulturnog života Rijeke.