HNK Rijeka napokon prekinula negativan niz!

halilović rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su Goricu 2:0 u utakmici 12. kola SuperSport HNL-a!

Rijeka je prekinula niz od 86 dana bez pobjede, prepustila zadnje mjesto na ljestvici Gorici, uz utakmicu više, te nakon posta od četiri utakmice postignula pogodak.

Sve se otvorilo u 56. minuti. Grgić je sjajno odigrao za Princea koji je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i poentirao – 0:1.

Samo minutu kasnije Halilović se našao u sjajnoj prilici, ali pokušaj loba zaustavio je vratar Banić.

U 65. minuti Prince je bio u kontri, srušio ga je Ndockyt. Trebalo je nekoliko minuta provjere VAR-a i Duje Strukan je pokazao na bijelu točku.

Halilović je preuzeo odgovornost i poentirao – 0:2.

Gorica je u tom trenutku krenula na sve ili ništa. U 75. minuti Cruz se nije dobro snašao pred golom Rijeke.

Udarac Jurića (76′) obranio je Labrović, dok je na drugoj strani udarac Princea (77′) zaustavio Banić.

U 90. minuti sjajna lopta Selahija, Obregon je u sjajnoj situaciji pucao pored gola.

Prvo poluvrijeme nije donijelo opasniji udarac u okvir gola na obje strane.

U 17. minuti Selahiju je oduzeo loptu na sredini terena i povukao kontru. Ostavio ju je za Halilovića koji si je otvorio prostor za udarac, ali pokušaj s dvadesetak metara nije bio precizan.

Slična situacija odigrala se u 32. minuti. Grgić je ubacio, lopta se odbila do Halilovića koji je potegnuo s dvadesetak metara, lopta je išla ravno u ruke Baniću.

Gorica je pritisnula u samoj završnici, u 44. minuti Fruk je ostao sam u kaznenom prostoru i primio loptu, Alvarez i Smolčić izbili su loptu u korner.

Uslijedilo je još nekoliko opasnih ubačaja domaćina u sudačkoj nadoknadi, kao i udarac Ndockyta s 18 metara, ali udarac je otišao preko gola.

Između dva pokušaja Halilovića, te pritiska domaćina u završnici prvog dijela, ostatak utakmice protekao je uz puno trke i želje na obje strane, ali uz nedostatak završnog pasa koji bi otvorio priliku.