HRVATI SVE VIŠE KOCKAJU

U Hrvatskoj 50 tisuća mladih ovisno o kockanju

U Hrvatskoj 50 tisuća mladih ovisno o kockanju

Prokockao sam stan u Zagrebu i auto, takve i slične sudbine sve su češće. Činjenica je da sve više Hrvata postaje ovisno o kockanju i igrama na sreću o čemu dovoljno govori podatak o milijun ljudi u Hrvatskoj kojima je svakodnevni ritual postao odlazak u neku od brojnih kladionica. Riječki ovisnici o kocki mogu se obratiti u županijski Zavod za javno zdravstvo gdje postoji grupa ovisnika koje stručnjaci pokušavaju vratiti u normalan život. Jedan od njih je i psiholog Pino Tuftan koji posljednjih nekoliko godina radi u Zavodu. Kaže susreo se sa svakim sudbinama, no najviše mu je u sjećanju ostao jedan Riječanin koji je na kockanju izgubio milijun eura.
– Svi oni svoja novčana sredstva prebacuju na suprugu. Stoga ovisnik ne može doći u banku i podići novac. Jedna od zadaća im je i da vode dnevnik o potrošnji novca koje imaju – objasnio je psiholog Pino Tuftan.
Organizirani institucionalni organ koji bi djelovao na suzbijanju i liječenju patoloških ovisnika o kocki u Hrvatskoj ne postoji, a ukoliko se nešto ne poduzme brojka od milijun ovisnika samo se će povećavati, zaključuju stručnjaci.