Hrvatska

Pozitivan stav građana prema online i školi na televiziji

 

U situaciji kada se čini da je svijet stao, i škola i edukacije preselile su u virtualne učionice. Kakvo je mišljenje građana o takvim edukacijama i školovanju online, portal EduCentar je ispitao na 150 ispitanika.

Pročitaj više

Četvero novozaraženih, svi su iz Slavonskog Broda

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj potvrđeno je četvero novooboljelih od korona virusa i jedna preminula osoba. Svi novozaraženi su s područja Slavonskog Broda. Troje su kontakti već zaražene osobe, a četvrta osoba je povratnik iz Njemačke.

 

Pročitaj više

Hrvati mogu u Sloveniju ići promijeniti gume

Slovenija je ukinula restrikcije za ulazak građana iz Hrvatske 

Pročitaj više

Međunarodno istraživanje: Djeca u Hrvatskoj su debela i ne vole školu

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio rezultate velikog istraživanja: Hrvatska djeca su zadovoljna životom,ali ne vole školu i predebela su 

 

 

Pročitaj više

U Zagrebu videokonferencija europskih ministara turizma o oporavku turizma

Ministri će raspravljati o koordiniranom djelovanju u provedbi Paketa za turizam i promet Europske komisije

Pročitaj više

Nautički turizam lani rekordno, ali ove godine...

Ukupno ostvaren prihod luka nautičkog turizma u 2019. iznosio je 918 milijuna kuna. Od toga je 652 milijuna kuna bilo ostvareno od iznajmljivanja vezova, što je 71,0% od ukupno ostvarenog prihoda. U odnosu na 2018., ukupan prihod porastao je za 7,2%, a prihod od iznajmljivanja vezova za 5,4%.

Pročitaj više

HOK uputila HZZ-u preporuke o načinu priznavanja prava na potporu za sezonske obrte

Hrvatska obrtnička komora tražila je da se sezonskim obrtima koji su pomakli početak sezonskog obavljanja obrta na kasniji datum zbog epidemije koronavirusa omogući pravo na potporu pod uvjetom da su u trenutku podnošenja zahtjeva za istu „u aktivnom statusu“ odnosno da su prijavili početak rada.

Pročitaj više

COVID-19: Ovo su dva najčešća simptoma...

 

Glavobolje i gubitak njuha su najčešći simptomi koronavirusa kod pacijenata koji imaju blag ili umjeren oblik bolesti, pokazuju rezultati istraživanja koje pokazuje i da se  bolest pojavljuje u različitim oblicima, ovisno o dobi i spolu oboljele osobe. Čak 70% oboljelih ima ta dva sipmtoma. Rezultati su to istraživanja instituta IFOS koje je objavljeno u Journal of Untern medicine i to na uzorku od 1 400 pacijenata.

Pročitaj više

Beroš na Twitteru: hvala svima i #OstanimoOdgovorni!”

“Vidimo na grafu trendove testiranja i novooboljelih, a ako graf govori tisuću riječi, ovdje su glavne: hvala svima i #OstanimoOdgovorni!”, napisao je ministar Beroš.

Pročitaj više

U Hrvatskoj danas dva nova slučaja korona virusa

Novooboljeli su iz Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije, u posljednja 24 sata nitko nije preminuo. Ukupan broj do sada iznosi 2226 oboljelih, 95 osoba je preminulo, 130 ih je još na bolničkom liječenju.

Pročitaj više

HRVATSKA: Dva novooboljela, ukupno - 2224

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2224, stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Riječ je o priopćenju umjesto konferencije za medije koja se neće održavati tijekom vikenda.

Pročitaj više

Otkazan Plava Laguna Croatia Open Umag 2020 

Zbog nikada do sada viđenih učinaka pandemije COVID-19 na cijeli svijet, ATP federacija je objavila nastavak otkazivanja svih natjecanja do kraja srpnja 2020. Svi turniri koji su se trebali održati tijekom mjeseca srpnja, uključujući i Plava Laguna Croatia Open Umag, stoga su otkazani ili odgođeni. Budući da su zdravlje i sigurnost tenisača, osoblja turnira i gledatelja na prvome mjestu, jedan od najvažnijih i najdugovječnijih sportskih događaja u Hrvatskoj održat će se u srpnju 2021. godine.

Pročitaj više

Aplikacije za praćenje bolesti COVID-19: Eurozastupnici ističu potrebu zaštite privatnosti građana

 

·Dobrovoljno, bez diskriminacije, transparentno

·Strogo ograničeno na praćenje kontakata

·Podaci se moraju obrisati čim to okolnosti dopuste

Pročitaj više

Stigle preporuke: Evo kako ćemo se kupati ovoga ljeta

"Za prostore morskih i slatkovodnih kupališta maksimalan broj osoba kojima je dopušten istovremeni boravak određuje se prema načelu 15 osoba na 100 metara kvadratnih neto površine prostora", stoji u preporukama u kojima je naglašeno kako je nužno održavati razmak od 1.5 metara od drugog kupača. 

Više u linkovima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Aquaparkovi_i_bazeni_14_05.pdf

Pročitaj više

Prosvjed autoprijevoznika: Ostani doma i ostat ćeš bez doma

U 8 hrvatskih gradova, uključujući Rijeku, ponovno se održao prosvjed autoprijevoznika u povremenom prijevozu. Pod motom ''Ostani doma i ostat ćeš bez doma'', izrazili su nezadovoljstvo odnosom leasing kuća.

Pročitaj više