Hrvatska

Novi crni rekordi, umrlo 10 osoba

U posljednja 24 sata zabilježena su u Hrvatskoj 793 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u danas ukupno 3562. Među njima je 439 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

Preminulo je, nažalost,  10 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 22.534 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 344 preminulo, ukupno se oporavilo 18.628 osoba od toga 431 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 17.805 osoba.

Pročitaj više

LNG Croatia

Budući plutajući terminal za ukapljeni plin na Krku, stigao je u Rijeku. Brod LNG Croatia trenutno je na sidrištu, a danas odlazi u brodogradilište Viktor Lenac na potrebna testiranja.

Pročitaj više

Zainteresirani za subvencionirane stambene kredite požurite, prijave traju do 19. listopada

 

Peti po redu poziv za subvencionirane kredite za mlade obitelji bliži se kraju. Ponedjeljak, 19. listopada, posljednji je dan za predaju dokumentacije za subvenciju kredita za kupnju kuće ili stana ili gradnju kuće.

Pročitaj više

Postignut dogovor o kretanju putnika unutar EU

 

 

Na razini Europske unije danas je postgnut zajednički dogovor o mjerama ograničavanja slobodnog kretanja zbog pandemije koronavirusa, koje će od sada biti jasnije i predvidljivije.

Pročitaj više

Raste interes za putovanjima – bolja jesen za agencije

Turističke agencije se, unatoč novim uvjetima u kojima živimo i pravilima koja nas okružuju, susreću sa sve većim interesom klijenata za jesenskim i zimskim putovanjima.

Pročitaj više

U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj raste potražnja za Hrvatskom!

Interes i potražnja Nijemaca, Austrijanaca i Švicaraca za putovanjima u Hrvatsku u 2020. godini veća je za najmanje 50 posto u odnosu na godinu ranije, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić.

Pročitaj više

Istra premoćno, šestu godinu zaredom najbolja svjetska regija za ekstra djevičansko maslinovo ulje

 

 

Prestižni vodič i ove godine nagradio preko sedamdeset istarskih maslinara

 

Pročitaj više

Nacionalni park Brijuni uključuje se u akciju Tjedan odmora vrijedan od 16. do 25. listopada uz 50 % nižu cijenu ulaznice

 

Brijuni, 9. listopada 2020. - Nacionalni park Brijuni priključuje se akciji „Tjedan odmora vrijedan“ Ministarstva turizma i sporta od 16. do 25. listopada 2020. uz 50 % nižu cijenu individualne ulaznice. U navedenom razdoblju cijena ulaznice iznosi 95 kuna za odrasle i 47,50 kuna za djecu od 4 do 14 godina.

Pročitaj više

Frizeri za opstanak i napredovanje traže stopu PDV-a od 13%

 

Frizerska struka, ujedinjena pod okriljem Inicijative za uvođenje niže stope PDV-a od 13% na frizerske usluge, održala je danas miran prosvjed na zagrebačkom Markovom trgu, ispred Vlade, kako bi skrenuli pozornost na izazovnu situaciju u kojoj se nalaze.

 

Pročitaj više

Vlada donijela odluku o nastavku izgradnje Istarskog ipsilona i izgradnji druge cijevi tunela Učka

 

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Ugovora o koncesiji za financiranje, građenje, upravljanje i održavanje „Jadranske autoceste“ – dionica Dragonja – Pula i Kanfanar – Pazin – Matulji.

Navedene izmjene i dopune ugovora s koncesionarom Bina – Istra, d.d. predviđaju realizaciju investicije pod-faze 2B2-1, također, radi otplate kredita koncesionara produžuje se rok koncesije za razdoblje od pet godina (koji završava najkasnije 15. lipnja 2039.) te refinanciranje cijelog projekta Istarskog ipsilona.

Pročitaj više

Destinacija Lika uvrštena među TOP 100 svjetskih održivih zelenih destinacija

 

Global Green Destinations međunarodna je zaklada koja okuplja svjetske održive turističke destinacije, a jučer je na Globalnim danima zelenih destinacija predstavljen popis održivih TOP 100 globalnih destinacija svijeta (Global TOP 100 Sustainable Destination) za 2020. godinu među kojima je i destinacija Lika.

Pročitaj više

Ugostiteljstvo i COVID-19

Pandemija ispraznila većinu restorana, tek rijetki ugostitelji ostvarili promet do 50 posto lanjskoga. Provjerii smo što nas ček sutra..

Pročitaj više

Mentalfest

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada je mentalno zdravlje za sve, veće ulaganje - veća dostupnost. O toj temi razgovaralo se na otvorenju Festivala mentalnog zdravlja - Mentalfest.

Pročitaj više

Nova akademska godina | UNIRI

Nastava na riječkom Sveučilištu odvijat će se po tzv. hibridnom modelu koji predviđa 40% online predavanja

Pročitaj više