Hrvatska

U kolovozu s tržišta Poljske zabilježen rast turističkog prometa od 10 posto!

 

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, s tržišta Poljske je u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 65.000 dolazaka i gotovo 380.000 noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast prometa od 4 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima!

 

Pročitaj više

U KBC-u Rijeka preminuo Rajko Dujmić

Skladatelj Rajko Dujmić preminuo je u 66. godini života od posljedica zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila prije nekoliko dana u Ravnoj Gori. Nakon nesreće Dujmić je bio u induciranoj komi. Liječnici su se borili za njegov život, ali na žalost nisu ga mogli spasiti. Rajko Dujmić svoje je oči zauvijek zatvorio u riječkoj bolnici na Sušaku. Piše dnevnik.hr. 

Rajko Dujmić bio je jedan od najpriznatijih domaćih glazbenika i skladatelja. Najpoznatiji je u javnosti kao dio grupe Novi fosili, no Dujmić je skladao stotine pjesama, koje su redom bili hitovi.

Pročitaj više

Hrvatska: 34 nova slučaja, četiri osobe umrle

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. 

Danas imamo 34 nova slučaja.

Priopćenje Stožera prenosimo u cijelosti.

"U protekla 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 703

Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata. 

Četiri su osobe preminule.

Pročitaj više

Trenutno u Hrvatskoj boravi oko 780 tisuća turista

U srpnju ostvareno 2,44 milijuna dolazaka i 18,60 milijuna noćenja što predstavlja 53% dolazaka i 61% noćenja ostvarenih u srpnju prošle godine

Pročitaj više

ACI osigurao stabilnost poslovanja i ostvario prihod veći od 70 milijuna kuna

Prema nerevidiranim rezultatima poslovanja, Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) je u prvih šest mjeseci 2020. ostvario 72,9 milijuna HRK prihoda, dok je EBITDA za isto razdoblje iznosila 21,4 milijuna HRK. Objavljeni podaci pokazuju da je poslovanje najvećeg sustava marina na Mediteranu, usprkos globalnoj pandemiji COVID-19 koja je utjecala na ukupno gospodarstvo te cijelu nautičku i turističku sezonu, financijski stabilno.

Pročitaj više

Hrvatska: 67 novih slučajeva koronavirusa

NACIONALNI stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o širenju koronavirusa.

U protekla 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 727. To je 22 manje nego jučer, a što znači da je sve više izliječenih.

125 osoba je na bolničkom liječenju, sa šest pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1750 osoba.

Jedna osoba je preminula.

Pročitaj više

Hrvatska: 78 novozaraženih u posljednja 24 sata

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je na sjednici vlade kako je danas u Hrvatskoj službeno potvrđeno 78 novooboljelih od koronavirusa. Piše index.hr

"Maloprije je došla informacija da je danas 78 novooboljelih", rekao je Beroš na sjednici.

Dodao je kako je u svijetu broj oboljelih dosegao gotovo 17 milijuna ljudi, a broj preminulih je 665.000.

"Na 157. dan pojave koronavirusa u Hrvatskoj prema posljednjim službenim podacima 4993 je pozitivnih, broj aktivnih je 753, 132 su na bolničkom liječenju, a osam pacijenata na respiratoru", kazao je Beroš.

Pročitaj više

Hrvatska: 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

U 14 sati Nacionalni stožer objavio je nove podatke o zaraženima.

U protekla 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749.

Među njima su 133 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4923 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 140 preminulo, a 4034 se oporavilo.

Pročitaj više

Hrvatska obala i dalje najsigurnija na Mediteranu

 

- Broj aktivnih slučajeva na Jadranu pada iz dana u dan

- U obalnim županijama svega 0,238 novoboljelih na 100.000 ljudi

 

Hrvatska obala i dalje je najsigurnija destinacija za goste iz EU na Mediteranu, pokazuju i posljednji podaci o broju novozaraženih i ukupno aktivnih slučajeva.

Pročitaj više

Park istarskog vola: Oboren rekord - vol Sarožin težak čak 1303 kg

 

 

Najpoznatija kanfanarska manifestacija i jedna od najvećih pučkih fešta Istre, Jakovlja, održala se danas 25. srpnja 2020.godine na kanfanarskom sajmištu u svom jubilarnom 30. izdanju.

Pročitaj više