Hrvatska

Dvostruka kruna za Triatlon klub Rival na Prvenstvu Hrvatske 2021 u akvatlonu!

 Bila je to prava žetva medalja u Slavoniji za "Rivalovce": 2 naslova apsolutnog Prvaka Hrvatske za mladog juniora Gabriela Barca, 17 Prvaka Hrvatske u dobnim kategorijama (žene i muškarci u dobi od 9 do 50 godina) i sveukupno 20 osvojenih medalja: (17 zlata, 2 srebra i 1 bronca)

Pročitaj više

Ne ostavljajte djecu samu u vozilima

Vozačima su  podijeljeni letci „NE OSTAVLJAJTE DJECU SAMU U VOZILIMA“ s informacijama o kaznenoj odgovornosti roditelja i korisnim savjetima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, jer čak i kraći boravak djece u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice. Ukupno je podijeljeno više stotina letaka vozačima i drugim građanima i turistima na infopunktovima.

Pročitaj više

Rast vrijednosti izvoza proizvoda ribarstva za 31 % u 2021.

 

U prvom kvartalu 2021. godine zabilježen je rast vrijednosti izvoza proizvoda ribarstva od 31 % te iznosi gotovo 94 milijuna eura i 17,7 tisuća tona, a ostvaren je i rekordni izvoz plavoperajne tune u količini i vrijednosti. Također, Hrvatska kontinuirano bilježi trend rasta količine i vrijednosti akvakulturne proizvodnje, u 2020. godini proizvodnja akvakulture iznosila je više od 133 milijuna eura te zabilježila rast vrijednosti za 12 % te rast količine od 3 %.

Pročitaj više

Udruga ruralnog turizma: Neodgovorno ponašanje može dovesti do novog zatvaranja

 

I dok turizam u ruralnim područjima bilježi rekordne rezultate u prvoj polovini godine, neodgovorno ponašanje građana i turista može dovesti do ponovnog zatvaranja i kraha jesenske turističke sezone na kontinentu upozorili su danas iz Udruge ruralnog turizma Hrvatske

Pročitaj više

Samoizolacija necijepljenih kontakata ponovno 14 dana

Zbog sve veće zastupljenosti delta varijante koronavirusa u Hrvatskoj i Europi, Hrvatski zavod za javno zdravstvo  objavio je da se mjera samoizolacije za bliske kontakte oboljelih produljuje na 14 dana

Pročitaj više

Hrvatska zabranila plastične vrećice za nošenje

Hrvatski sabor na današnjoj sjednici izglasao je novi Zakon o gospodarenju otpadom kojim se zabranjuju plastične vrećice za nošenje.

Pročitaj više

Nove mjere Nacionalnog Stožera :Događanja do 100 ljudi mogu i bez covid potvrde

Primorsko-goranska županija je uvela covid-potvrde za sva događanja iznad 20 ljudi, no današnjom odlukom Nacionalnog stožera  omogućeno je da se profesionalne umjetničke izvedbe na kojima je prisutno do 100 osoba mogu odvijati bez covid-potvrda. 

Pročitaj više

Slovenija uvodi stroži režim za ulazak u zemlju

Od četvrtka 15. srpnja, za ulazak putnika u Sloveniju bez karantene kao dokaz će vrijediti europska digitalna potvrda o cijepljenju ili digitalna potvrda trećih država, a osnovni kriterij za ulazak je dokaz da je osoba preboljela covid-19, da je cijepljena ili da se testirala i da je rezultat testa negativan.

Pročitaj više

Glazbenici traže od Vlade besplatne testove za publiku

Hrvatski glazbenici i organizatori koncerata ujedinjeni su u zahtjevu da se izmijeni odluka Stožera civilne zaštite prema kojoj se dio publike koji još uvijek nije cijepljen, ucjenjuje plaćanjem antigenskih testova bez kojih ne mogu doći na koncerte, iako su karte za njih kupili u vrijeme kada ta mjera uopće nije bila na snazi. 

Pročitaj više

Europarlamentarci pozivaju na povratak na Schengen bez graničnih kontrola te ističu da je Hrvatska ispunila uvjete za ulazak

Europarlamentarci pozivaju na povratak na Schengen bez graničnih kontrola te ističu da je Hrvatska ispunila uvjete za ulazak

Pročitaj više

HAK pozvao vozače:Na putovanja ujutro ili navečer

Iz HAK-a apeliraju ne krećite na put u vrijeme najvećih vrućina

Pročitaj više

Javni poziv za popisivače i kontrolore za drugu fazu provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova

Državni zavod za statistiku objavio je na svojim službenim stranicama JAVNI POZIV za popisivače i kontrolore za drugu fazu provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.

Pročitaj više

Tosca u srijedu otvara 3. Summer Classics u pulskoj Areni

 

 

Srijeda, 7. srpnja 2021. je dan kada će Pula biti u znaku Puccinijeve opere “Tosca” čija izvedba, s početkom u 21.00 sat, otvara ovogodišnji, 3. Summer Classics / Ljetnu klasiku, festival Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca u pulskoj Areni.

Pročitaj više

Atletičarke Ana Šimić i Marija Tolj kompletirale popis putnika za Tokio na 58

Atletičarke Ana Šimić i Marija Tolj kompletirale popis putnika za Tokio na 58

 

Pročitaj više