Hrvatska

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program psihosocijalne pomoći

Kada se desi krizna situacija poput potresa na Banovini osjećaj sigurnosti pojedinca i zajednice ozbiljno je ugrožen. Javljaju se osjećaji patnje, gubitka i bespomoćnosti. To dobro zna Ksenija Petelin pedagoginja koja je ujedno i dječji i adolescentni integrativni psihoterapeut.

Pročitaj više

Lutkari za Petrinju

20. siječnja riječki lutkari igraju Sretnu kućicu za djecu iz potresom pogođenih mjesta koja borave u Rijeci

Pročitaj više

Kuhari velikog srca

Primorsko goranski ugostitelji među prvima su obukli pregače i krenuli kuhati za Petrinju, donosimo njihove dojmove  

Pročitaj više

Riječki gradonačelnik zahvalio riječkim službama koje pomažu Banovini

60 riječkih vatrogasaca, 10-tak članova Hrvatske gorske službe spašavanja i 30-tak volontera Crvenog križa bilo je na potresom pogođenim mjestima od Siska, Petrinje i Gline. Riječi zahvale uputio je riječki gradonačelnik.

Pročitaj više

Vatrogasci iz JVP Grada Rijeka aktivno su pomagali na području pogođenim potresom

Vatrogasci iz JVP Grada Rijeka aktivno su pomagali na području pogođenim potresom u Sisačko-moslavačkoj županij, u akcijama u Petrinji i okolici. Unutar JVP Rijeka djeluje posebni tim za spašavanje iz ruševina.

Do sada tamo se izmijenilo 60 riječkih vatrogasca koji rade na spašavanju i otklanjanju posljedica potresa. Na terenu se izmjenjuju timovi od po 15 vatrogasaca s dva vatrogasna vozila za obavljanje intervencija na visini, tehničkim vozilom za spašavanje iz ruševina, zapovjedno-komunikacijskim vozilom i vozilima za prijevoz vatrogasaca i opreme.
Na sreću nije bilo velikih potreba za spašavanjem, ali su zato upravo riječki vatrogasci od prvog dana uspostavili sustav komunikacije i zapovijedanja, a zamjenik zapovjednika Dario Gauš bio je zapovjednik centra iz kojeg se zapovijedalo svim akcijama.

GOSTI:
1. DARIO GAUŠ, zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke
2. SANJIN BLAŽEVIĆ, pomoćnik zapovjednika JVP Grada Rijeke

Pročitaj više

Uljepšajmo „najdepresivniji dan u godini“

 

Blue Monday akcija Udruge Životna linija

 

Pročitaj više

U Kastvu prikupljena hrana za kućne ljubimce s područja pogođenih potresom

U Kastvu se prikupljala hrana za kućne ljubimce sa potresom pogođenih područja. Odaziv ljudi je bio više nego dobar, a inicijativu je pokrenula gospođa Jasna Vrhovac.

Pročitaj više

Vatrogasci zabilježili preko 8000 intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji

 

Vatrogasne snage su tijekom 10. siječnja 2021. godine na području Sisačko-moslavačke županije nastavile sa aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života.

Na području VOZ Glina angažirano je 136 vatrogasaca s 37 vozila s područja VZŽ Karlovačke i Šibensko-kninske te Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Split. Evidentirano je 38 intervencija.

Pročitaj više

Turbulentna godina na tržištu rada: Oporavak se očekuje najranije u drugom kvartalu 2021.

Analizom cjelokupnog tržišta rada, nakon osjetnog pada potražnje za radnom snagom u vrijeme proljetnog lokdowna i djelomičnog oporavka tržišta tijekom ljeta, posljednjih mjeseci je primjetan trend stagnacije broja objavljenih oglasa za posao. Navodi portal Mojposao.

 

Pročitaj više

Za 13 studenata iz potresom pogođenih područja osiguran je smještaj na kampusu

Studenti, profesori i djelatnici riječkog Sveučilišta ujedinili su se u pružanju pomoći u potresom zahvaćenim područjima. Pokrenuto je nekoliko aktivnosti

Pročitaj više

Sve više građana iz potresom pogođenih područja privremeni dom pronalazi u Rijeci

Hostel Darma na Pećinama prve unesrećene primio je još na staru godinu.

Pročitaj više

Na putu za Banovinu

Značajan doprinos potresom pogođenim područjima daju vozači i prijevoznici koji šleperima danonoćno prevoze prikupljene donacije

Pročitaj više

Poslovni klub PartneRi za Glinu

Nakon što je u Glini je u subotu postavljen prvi šator za pripremu i distribuciju hrane stanovnicima, interventnim službama i volonterima, jučer je zahvaljujući riječkim poduzetnicima članovima Poslovnog kluba PartneRi podignut i drugi grijani šator od 200 četvornih metara.

Pročitaj više

Crveni križ podijelio 287 tona hrane za Banovinu

Vrijedne ruke 60-ak volontera u Klubu mladih Rijeka punih tjedan dana primale su i sortirale doniranu hranu i ostale potrepštine.

Pročitaj više

Vatrogasci zabilježili 3802 intervencije, na terenu su i 44 vatrogasca iz Primorsko-goranske županije

 

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su 4. siječnja nastavile sa aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Kao i proteklih dana izvršena je smjena ljudstva sa dopunom snaga i također otpuštanjem na odmor dijela snaga. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

Pročitaj više