Hrvatska je domaćin Europskog klupskog taekwondo prvenstva

2 (2)

HRVATSKA JE DOMAĆIN EUROPSKOG KLUPSKOG TAEKWONDO PRVENSTVA

VIŠE OD DVIJE TISUĆE SUDIONIKA PRESTIŽNOG TURNIRA DOLAZI U POREČ

 

Uzbudljive i atraktivne borbe očekuju nas na Europskom otvorenom klupskom prvenstvu u taekwondou G1, E1 i E2 statusa koje će se od 1. do 5. travnja održati u Poreču. Jedno od najvećih europskih natjecanja u ovom sportu u dvoranu Žatika će dovesti više od dvije tisuće boraca iz više od 50 svjetskih zemalja.

 

Uvertira ovom natjecanju bit će Europsko para taekwondo prvenstvo G2 i G4 statusa koje će se održati 31. ožujka u istoj dvorani u organizaciji Hrvatskog para taekwondo saveza, suorganizaciji Hrvatskog para olimpijskog odbora i domaćinstvu taekwondo kluba Jastreb iz Zagreba.

 

‘’Veliko mi je zadovoljstvo najaviti europsko klupsko taekwondo prvenstvo u Poreču. Ovo natjecanje omogućit će borcima skupljanje zadnjih bodova za ždrijeb na Olimpijskim igrama, novih bodova na rang listama WT (svjetskoj) i WTE (europskoj) te će imati i funkciju kvalifikacija za Europsko kadetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo U-21 i Europsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama. Posebno mi je zadovoljstvo da ćemo na ovom natjecanju kao organizatori moći predstaviti sve uzrasne skupine i natjecateljske discipline u taekwondo sportu, kao i najuspješnije natjecatelje Europe i svijeta među kojima će biti i brojni olimpijci te da će istu priliku dobiti i najosjetljivija natjecateljska populacija para sportaša!’’ – najavila je prvenstvo predsjednica organizacijskog odbora Tamara Pradegan iz TKD Jastreb koji je uz TKD Karlovac suorganizator turnira.

 

Natjecanja će se održati u kategorijama kyorugi koja označava borbu i poomsae u kojoj natjecatelji moraju pokazati kako vladaju tehnikom taekwondoa. Turnir okuplja taekwondoaše i taekwondoašice kao i para sportaše. Budući da je riječ o otvorenom prvenstvu, u Poreču se očekuje sudjelovanje natjecatelja iz cijelog svijeta.

 

‘’Hrvatska je zemlja koja se odavno etablirala u taekwondo sportu svojim europskim i međunarodnim uspjesima pa sam uvjeren kako će tijekom Otvorenog klupskog taekwondo prvenstva Europe srdačno dočekati sve natjecatelje i pokazati se i izvanrednim domaćinom taekwondo klubovima i sportašima iz čitave Europe. Osim gostoprimstva pitoresknog grada Poreča, prvenstvo će privući gostovanje više stotina taekwondo klubova, trenera, sudaca i sportaša svih uzrasta, a svi će oni imati priliku iskusiti gostoprimstvo, upoznati regiju i ponijeti lijepa sjećanja za čitav život!’’ – izjavio je Sakis Pragalos, predsjednik Europskog taekwondo saveza.

 

Ovo je osmo izdanje prestižnog prvenstva koje je jedno je od najvažnijih taekwondo natjecanja u Europi. Visok ulog koje natjecanje nosi ove godine jamči da će gledatelji uživati u napetim borbama i imati priliku zaljubiti se u ovaj sport koji u Hrvatskoj ima tradiciju dužu od pet desetljeća, a grad Poreč koji je prije 30 godina bio domaćin svjetskih kvalifikacija za Olimpijske igre ponovo će ugostiti elitu taekwondo sporta. Pokrovitelji natjecanja su Grad Poreč i Središnji državni ured za šport.