HRVATSKA VS. ITALIJA

Na Kantridu, u posljednjoj utakmici Svjetske lige, stižu finalisti prošlogodišnjeg EP.

Na Kantridu, u posljednjoj utakmici Svjetske lige, stižu finalisti prošlogodišnjeg EP.

Reprezentativci Hrvatske i Italije susret će se sutra u posljednjem, šestom kolu, Svjetske lige. Iako su obje ekipe osigurale sljedeći krug natjecanja, domaći vaterpolisti dočekuju Talijane bez izgubljene utakmice.
– Što se tiče plasmana utakmice nema tu težinu, ali smatram da je to jedno pitanje prestiža naše reprezentacije koja je pokazala da uvijek ima jedan ozbiljan pristup bez obzira protiv koga igramo, smatra izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić.
 
Iako u revijalnom tonu, kapetan barakuda Samir Barač, ne vidi mjesta opuštanju, i pred domaćom publikom želi zadržati kult nepobjedivosti.
– Svako okupljanje nosi jednu odgovornost ali i izazov da obranimo to prvo mjesto što nosimo sa EP, a i da ne dozvolimo nikome da bude bolji od nas, rekao je Barač.
– Igranje ponovo za reprezentaciju je jedna velika čast i odgovornost i bez obzira što si iza nas naporne klupske utakmice, mi ćemo opet dati sve od sebe, nadam se uz pune tribine riječkog plivališta koje ove sezone vjerojatno ima najbolju publiku, poručio je Nikša Dobud.
Da je tome tako, riječka je publika već više puta dokazala, bodreći Primorje. Razlog više za dolazak bit će i humanitarni karakter utakmice.

– Želio bih naglasiti da je savez odlučio cjelokupni iznos donirati dječjoj bolnici na Kantridi, koja se oprema, i pozvao bih čim više ljudi da dođe i pogleda i da uživamo u tom spektaklu, poručio je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda.
Spektakl za sve ljubitelje vaterpola počinje u 17 sati.